11 декабря 2010 19:12
21

Вадим ЕВТУШЕНКО: "Я точно знаю, что Липпи в "Динамо" не будет"

Перша половина футбольного сезону в Україні завершилась, натомість розпочався період трансферів і чуток. В ексклюзивному інтерв'ю сайту Телеканалу новин "24" відомий фахівець Вадим Євтушенко прокоментував актуальні питання сьогодення українського футболу.

- Вадиме Анатолійовичу, прокоментуйте виступи "Шахтаря" в Лізі чемпіонів у цьому році в цілому...

- "Шахтар" є найстабільнішою командою в Україні. "Гірники", незважаючи на всі втрати гравців через травми чи дискваліфікації, відіграли цей відрізок дуже здорово. Психологія і мораль усіх гравців клубу настільки висока, що навіть футболісти, які виходять на заміну, прекрасно вписуються в командні дії. "Шахтар" потужно виглядає. У команди достатньо накопичилося досвіду, аби добре виступити на стадії плей-оф.

- "Карпати" для себе ще не завершили футбольний рік, але чи можна вже зробити якісь висновки з їхньої єврокубкової кампанії?

- Хоч львівський клуб і не здобув наразі жодного очка в Лізі Європи, але язик не повертається їх критикувати. "Карпати" потрапили в дуже сильну групу разом з командами, які є лідерами в своїх країнах, як та ж "Борусія" Дортмунд. Не повезло карпатівцям дещо із жеребкуванням, що тут поробиш. Однак, дивлячись на ті ресурси, з якими галицький колектив йшов змагатись в єврокубках, оцінити виступ можна на "добре". Десь "Карпатам" не вистачило футбольних м'зів, та й лава запасних виявилась закороткою. Над цими компонентами потрібно взимку працювати львів'нам.

- Останнім часом повзуть чутки про можливий відхід Девіча з "Металіста". Наскільки це важливий виконавець в ігровій схемі Маркевича?

- Це поки що чутки, яких коментувати не варто. В період зимового міжсезоння агенти і футболісти набивають собі ціну, звідси й породжуються такі спекуляції. В кожній команді є гравці, які хочуть піти. І тут керівництво вже має визначитись - чи потрібен цей футболіст команді. А можливо не варто перетримувати гравця? Адже є в історії футболу чимало прикладів, коли клуб силою залишав того чи іншого виконавця і потім про це шкодував. Тому тут потрібно абстрагуватись від розмов навколо футболіста, а пріоритет поставлять власники.

- Тоді варто поговорити про ті трансфери, що вже відбулись за участі Голайдо, Ковпака та Ярмаша...

- Ці переходи позитивно відзначаться для цих гравців, бо вони виступали у командах протягом довгого часу. Тут ми повертаємось до вашого першого запитання, бо утримувати перелічених футболістів в їхніх попередніх клубах було б нерозумно. Гадаю, найбільше з усіх може дати росту Ярмаш, хоч він і перейшов із "Ворскли" в "Зорю" - команду не сильнішу від колишньої. В нього буде більше ігрової практики, так що для Григорія це безумовний плюс.

- Ще одне важливе запитання, яке "мусолиться" в пресі - чутки про Марчелло Ліппі як головного тренера "Динамо". Наскільки це реально і чи зможе італієць зробити "встряску" в столичному клубі?

- Я не бачу сенсу коментувати ці чутки. Я точно знаю, що Ліппі в "Динамо" не буде, там буде зовсім інший тренер, ім'я якого оголосять невдовзі.

Северин Стецюк, Телеканал новин "24"

Не, Семинини!
Скрыть
лишь бы не Лео Буряччини)
Юрио Семмини
Да Семин будет, уже больше месяца известно, вы че все прикалываетесь?
даже Евтушенко уже все знает...
Скрыть
или делает вид , что всё знает = )
"Це поки що чутки" значит скоро будут не " поки що" =) Ого, значит Липпи будет в сборной :D ну кто же этот загадочный тренер..КТООО.... = )
Скрыть
Палыч!
Муня?
Скрыть
Да! Я тоже за Мунтяна)) Не получилось с молодежкой ДК получится с первой командой :D