27 жовтня 2024 21:06
2

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Втома накопичується. Потрібно було бачити, у якому стані гравці перебували ще вчора"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Олександра Шовковського після матчу з "Шахтарем".

- Складно готуватися, коли ти граєш через дві доби на третю з такою логістикою. Ми усвідомлено розбили все на два етапи, щоби провести хоч якусь підготовку. Після матчу з "Ромою" команда вилетіла до Любліна, там ми оселилися в готелі, пообідали, дві з половиною години відпочили і потім гравці, які виходили у стартовому складі, залишилися на відновлення, а решта поїхала на тренування. Не можу казати, що воно було повноцінним. Потім ми повечеряли та сіли в автобус. На базі у Києві ми були вчора десь о 12:30.


Це щоб ви розуміли, в якому стані перебували гравці. У "Шахтаря" було на два дні відпочинку більше. Це наклало свій відбиток. Розуміли, що нам не вистачатиме свіжості. Готували свою гру від оборони та шукали свої можливості у контратаках. Щось виходило, щось ні. Була вимушена заміна. Попов приєднався до інших гравців у лазареті.

- Що з Шапаренком?


– Сьогодні вранці він отримав побутову травму, йому наклали три шви. Микола не міг сьогодні вийти на поле.


- Караваєв – герой матчу?


– Привітали його. Як і всю команду із цим голом. Потрібно було доставити м'яч на фланг, потім до штрафного майданчика, де потрібно було опинитися в правильному місці, щоб поставити фінальну крапку. Ми працюємо над цим. Говоримо гравцям, як краще будувати атакуючі та оборонні дії. Як зміщуватись, взаємодіяти в лініях, на флангах. Але втома накопичується. Потрібно було бачити, у якому стані гравці були ще вчора. Можете мене критикувати і говорити все, що завгодно, але на сьогоднішній день ця хвиля піднімається по всьому світу. Усі тренери говорять про велику кількість матчів. Гравці, які грають у своїх збірних взагалі без відпочинку. Тому нам сьогодні не вистачало свіжості. Вважаю, що цей результат для нас непоганий з огляду на події на полі.

Скільки вже можна скиглити про втому. Якщо так важко бути частиною критично важливого підприємства, знайдіть вже адресу найближчого ТЦК чи рекрутингового центру. Ви всі там наче здорові (принаймні медогляди проходите регулярно), з ВЛК проблем не повинно бути. І розїздів менше буде, за кордон правда також виїзд може бути, але не у всіх і в іншу сторону і не так далеко, як Німеччина, чи Італія.
Якого біса ти брав пасажирів у Рим,нехай би сиділи в Києві і відпочивали.Після Роми Сашо як тренер для мене перестав існувати.