27 жовтня 2024 19:56
1

"Динамо" – "Шахтар" 1:1. Звіт про матч. Гол джокера киян наприкінці матчу приносить нічию

У центральному матчі 11-го туру Прем'єр-ліги "Динамо" на стадіоні імені Лобановського приймало "Шахтар", який відставав від киян на 6 очок у турнірній таблиці

Незважаючи на ротацію складу киян у недавньому поєдинку проти "Роми", основа команди Шовковського все одно була не оптимальною. Якщо участь у грі травмованих Ярмоленка та Пiхальонка спочатку була виключена, то невихід на поле з перших хвилин Шапаренка став сюрпризом.


У середній лінії тренерський штаб "Динамо" зробив ставку на Бражка, Андрієвського та Буяльського, а на позицію правого вінгера відправив Брагару. В іншому несподіванок не сталося.


Принциповий характер зустрічі ознаменував момент, який стався одразу після стартового свистка. Бражко з Судаковим пішли на м'яч і жорстко врізалися один в одного. Втім, обидва змогли продовжити гру.


Гірники активніше розпочали матч, і на 6-й хвилині створили перший небезпечний момент. Егіналду розрізною передачею центром вивів Зубкова на ударну позицію, але той під тиском Попова з лінії штрафного майданчика пробив у руки Бущану.

За півтори хвилини Зубкову знову дали пробити. Вінгер гірників отримав м'яч неподалік кута штрафного майданчика, підпрацював круглого під праву ногу і потужним пострілом перевірив на міцність поперечину воріт "Динамо".


Потім команди обмінялися дальніми ударами у виконанні Бражка та Судакова. В обох випадках вийшло неточно. На 15-й хвилині "Динамо" зазнало серйозної втрати. Попов потягнув задню поверхню стегна і був замінений Біловара.

Гiрники тим часом продовжували нагнітати пожежонебезпечну атмосферу у володіннях Бущана. Спочатку удар Сікана головою прийняв на себе Біловар, а потім Зубков на дальній штанзі ледь не переправив м'яч у сітку після скидки від форварда "Шахтаря".

Динамівці, у свою чергу, більше займалися чорновою роботою, стримуючи атаки гостей, але за будь-якої можливості "біло-сині" вибігали в контратаки, одна з яких ледь не призвела до неприємностей для Різника. Ванат після прострілу Тимчика пролетів повз м'яч, а навіс Буяльського на Владислава другим темпом виявився неточним.

Другий тайм розпочався з холодного душу для "Динамо". Після навісу Судакова з кутового Бущан відбив перед собою удар головою від Егіналду, після чого гiрникам вдалося заштовхати м'яч у сітку. Гол записали на Бондаренка.


Кияни практично відразу могли зрівнювати рахунок. На 52-й хвилині Волошин, що вийшов на заміну замість Брагару, з воротарської лінії замикав простріл Дубінчака з лівого флангу, проте незбагненним чином пробив над поперечиною.


Потім по воротах бив сам Дубінчак. Захисник "Динамо" підключився до атаки і потужно пробив із лівої у напрямку дальнього кута. М'яч пройшов повз цiль. На 60-й хвилині "Шахтар" залишився у меншості. Криськів ззаду заплів ноги Біловару, що тікав вперед, і моментально побачив перед собою пряму червону картку.


Шовковський відреагував на цю подію заміною Андрієвського на Герреро. Пушич - виходом Степаненка та Педрінью замість Зубкова та Бондаренка відповідно. На 72-й хвилині від другого пропущеного м'яча врятував Біловар. Захисник "Динамо" вибив м'яч із лінії воріт після удару Коноплі.


У киян фірмовим дальнім пострілом воротам Різника погрожував Бражко, але круглий просвистів над поперечиною. В останні 10 хвилин динамівці намагалися підвищити оберти, користуючись чисельною перевагою, і досягли свого. На 87-й хвилині Караваєв відгукнувся на навіс Дубінчака і з кута воротарської прошив Різника ударом з льоту. Підсумковий рахунок 1:1.

Скільки ще Ванат буде чиєсь місце в команді? Його рівень - Буковина, Агробізнес і т.д.