26 жовтня 2024 14:29

Лунін ще не програвав "Барселоні". В українця – три перемоги у трьох матчах з каталонцями

26 жовтня в рамках 11-го туру Прімери Реал у Мадриді зіграє з Барселоною. У головному матчі вихідних у складі Вершкових із перших хвилин може вийти голкіпер збірної України Андрій Лунін. Якщо воротар синьо-жовтих отримає місце у стартовому складі, то зіграє у своєму четвертому Ель-Класико. Поки що у Реала з Луніним – стовідсотковий показник у матчах із Барселоною: три перемоги у трьох матчах.


Шанси Луніна вийти на матч із Барселоною високі: основний голкіпер Реала Тібо Куртуа пошкодив м’яз лівої ноги у поєдинку Ліги чемпіонів проти Борусії Д (5:2) та не потрапив у заявку на матч. Термін відновлення 32-річного бельгійця становитиме від двох до трьох тижнів.

Лунін взяв участь у трьох матчах із Барселоною: двох – у Прімері, одному – у рамках Суперкубку. Пропустив – чотири м’ячі: три – у чемпіонаті, один – у Суперкубку.

Перший матч проти Барселони Лунін зіграв у сезоні-2022/2023 (3:1), поки що останній – у квітні цього року (3:2). Між ними і був фінальний матч Суперкубку, який пройшов у січні 2024 року в Ер-Ріяді (4:1). Примітно, що в тому матчі, Лунін став одним із героїв зустрічі, зробивши чотири сейви та посприявши розгромній перемозі Реала.

Майбутнє Ель-Класико стане першим цього сезону. Обидва клуби підходять до нього на тлі перемог у Лізі чемпіонів – у вівторок Реал розгромив удома Борусію Д (5:2), а в середу Барселона не залишила шансів Баварії (4:1). У Луніна цього сезону два зіграні матчі за Реал, обидва – без пропущених голів.

Ель-Класіко між Реалом та Барселоною пройде у суботу, 26 жовтня, на Сантьяго Бернабеу. Старт о 22:00 за київським часом. Поєдинок обслужить арбітр Хосе Марія Санчес Мартінес.