24 жовтня 2024 21:37
1

"Рома" - "Динамо" 1:0. Ліга Європи. Звіт про матч. Довбик завдає киянам третьої поразки поспіль

У матчі 3-го туру Ліги Європи «Динамо» зустрічалося з італійською «Ромою», в складі якої вийшов форвард збірної України Артем Довбик.


Якщо говорити про стартовий склад киян, то Олександр Шовковський здивував багатьох. Керманич «біло-синіх» залишив у запасі Бущана, Шапаренка, Ваната й інших лідерів команди, обравши таку одинадцятку: Нещерет – Тимчик, Біловар, Попов, Михавко, Вівчаренко – Андрієвський, Михайленко, Рубчинський – Волошин, Герреро. Очевидно, головна ставка – на недільну гру зі «Шахтарем»…


Як і передбачалося, господарі одразу взяли м’яч під контроль і почали будувати позиційні атаки, натомість гості обрали захисну, вичікувальну стратегію. Після 15-ти хвилин майже безперервного, але безрезультатного володіння від «вовків», українці відповіли стрімким забігом аж до штрафного майданчика від Михайленка, але успіхом така спроба не увінчалася.


Незважаючи на перевагу, підопічні Івана Юрича нічого біля воріт не створювали. Однак на 22-й хвилині вони на рівному місці заробили пенальті: Михавко сфолив у штрафному майданчику проти Бальданці, а рефері вказав на позначку. До м’яча підійшов Довбик, який розвів м’яч та Нещерета по різних кутах і відкрив рахунок – 0:1.


Майже одразу перевага «Роми» могла стати подвійною, коли Бальданці здійснив сольний прохід, але пробив невлучно. Опісля почало прокидатися й «Динамо». На 26-й хвилині Герреро пробивав головою після навісу з флангу – повз ціль. За кілька хвилин біля воріт Свілара було ще гостріше: Тимчик підключився до атаки і замикав передачу з лівого крила, однак м’яч полетів у сантиметрах від стійки.


Дійсно, нагоди, аби відновити паритет до перерви, у команди Олександра Шовковського були. На 40-й хвилині чудову можливість мав Герреро, котрий опинився на вбивчій позиції, але не зміг виграти боротьбу в кіпера Свілара. А ще за 3 хвилини кияни все ж змогли забити після стандарту зусиллями Волошина, проте його гол не зарахували через офсайд. Відтак, на перерву команди пішли з мінімальною перевагою римлян.


У 2-му таймі господарі діяли вже від рахунку. Слід відзначити, що на старті 2-го тайму вони могли отримати чисельну перевагу, коли Рубчинський, маючи жовту картку, вдався до фолу – арбітр, на щастя, пробачив. Якщо говорити про моменти, то до них протягом стартових 20-ти хвилин тайму доходило рідко. Все, що створили, – це невдалі спроби від Пізіллі та Ермосо.


Після години гри на полі з’явилися Кабаєв, Бражко та Шапаренко, а згодом ще й Ванат, які були покликані врятувати поєдинок. Такі заміни, безумовно, додали динамівцям свіжості. Після 75-ї хвилини був небезпечний простріл від Шапаренка, потім удар головою внаслідок стандарту від Михайленка, а ще згодом спроба від Ваната – усі шанси успіху не принесли.


«Рома» також не відсиджувалася в обороні, хоча й атакувала відверто ліниво. В заключну 10-хвилинку італійці стріляли здалеку зусиллями Шомуродова та Пеллегріні, однак удари обох до взяття воріт не призвели. Узбек, до слова, мав одразу два хороші моменти, проте реалізація його підвела. Та й взагалі, жодна з команд більше голів не забивала, тож гол Довбика виявився єдиним і приніс римлянам мінімальну перемогу. У «Динамо», своєю чергою, 3-тя поразка поспіль…

У мене склалося враження, що з боку киян це було "тренуання з підвищенною відповідальністю" - приймаючи до уваги гру з уже відпочиваючими кротами.