18 жовтня 2024 22:19

"Тоттенхем" закликав фанатів не скандувати гомофобну кричалку про "хлопчика на виклик" на адресу Артети. Порушникам загрожують "найсуворішими заходами"

"Тоттенхем" попросив фанатів не скандувати гомофобні кричалки на адресу Артети.

Цього тижня клуб розіслав власникам абонементів електронного листа з попередженням про те, що дотримуватиметься «політики нульової терпимості» до дискримінаційної поведінки або скандування, включаючи конкретну кричалку.


Після перемоги над "Манчестер Юнайтед" (3:0) три тижні тому "шпори" опублікували заяву, яка засуджує "огидні гомофобні скандування" з боку своїх уболівальників.


«Перед завтрашнім домашнім матчем із «Вест Хем» ми нагадуємо вболівальникам, що клуб дотримується підходу до нульової терпимості до всіх форм дискримінації.

Наші стюарди знову носитимуть натільні камери, щоб ідентифікувати будь-яких осіб, які беруть участь у неприйнятному скандуванні, щоб клуб міг вжити найсуворіших заходів відповідно до нашої політики санкцій та заборон.


Щоб уникнути непорозуміння: це стосується зокрема кричалки про Домініка Соланке, де згадується Мікель Артета і термін «хлопчик на виклик», який Королівська прокурорська служба вважає гомофобною образою та злочином на ґрунті ненависті.

Стюарди виявлятимуть тих, хто підбурює та бере участь у будь-яких таких скандуваннях – включаючи тих, хто прикриває роти. Образи та залякування щодо наших стюардів також не допускатимуться, за потреби порушники будуть покарані [забороною на відвідування стадіону]», – йдеться у листі.