7 жовтня 2024 22:35

"Мають певну руку у владних кабінетах УАФ". Циганик неоднозначно висловився про клуб УПЛ та суддівство в його матчах

Журналіст Ігор Циганик накинувся на «Рух». Він завуальовано натякнув на те, що львівський клуб користується представництвом лояльних до команди людей в УАФ та це позначається на роботі арбітрів. За приклад він узяв епізод з пенальті, яке «жовто-чорні» заробили в матчі з «Олександрією»:


«Зараз у мене чітке розуміння, що є в нас в чемпіонаті одна команда, яка рівніша за інші. Тому що вони мають певну руку у владних кабінетах УАФ. Це неправильно, це зовсім неправильно. Ну що, не видно, що рівніша? З «Ворсклою» не дали дві червоні, а може й три.

Тут така сама історія, ще можна познаходити моменти. Тобто якщо пенальті там, то в епізоді зі Шабановим 100% пенальті таке саме. Тоді в «Олександрії» є шанс. Правильно сказав Ротань, що таких моментів можна знайти мільйони. Якщо ти хочеш знайти – ти завжди знайдеш. І в нас зараз арбітри на ВАР вони тим і займаються, що вони знаходять. Якби навіть ніхто не звернув увагу на цей момент, то він би просто проїхав – і все. Пенальті був, немає ніяких питань – тоді в епізоді зі Шабановим теж пенальті. Тому що таке порушення в середині поля – це порушення правил, якщо вже така принциповість.

От вам поліграф. Поліграф не пройшов який арбітр? Юрій Іванов. Знаєте, чим відомий Юрій Іванов? Це той арбітр, який обслуговував поєдинок «Рух» – «Дніпро-1», після якого була славнозвісна прес-конференція. Зараз просто одна команда намагається обрізати всіх людей, які їх не слухають, маючи можливість цим управляти. От і все, от і весь футбол», – сказав Циганик.