3 жовтня 2024 21:38

"Хоффенхайм" – "Динамо" 2:0. Звіт про матч. Фіаско у Німеччині

У 2-му турі основного раунду Ліги Європи "Динамо" приїхало в гості до "Хоффенхайму" на "Вірзоль-Рейн-Неккар-арену".


Після перемоги над "Лівим берегом" стартовий склад киян набув значних змін. Якщо в лінії оборони відбулася лише одна перестановка – замість Вівчаренка вийшов Дубінчак, то на решті позицій тренерський штаб використав бiльш масштабнішу ротацію.

В опорну зону в пару до Бражка відрядили Михайленка, травмованого Ярмоленка на правому фланзі півзахисту замінив Волошин, тоді як на протилежному крилі вийшов Кабаєв. На вістря атаки повернувся Ванат.


"Хоффенхайм" з позиції господаря поля активно розпочав поєдинок, намагаючись затиснути киян біля їхнього штрафного майданчика і забити швидкий м'яч. Змусити "Динамо" оборонятися великими силами німцям вдалося, але ніякої небезпеки при цьому біля воріт Бущана не виникало.


Динамівці у плані створення моментів теж не далеко пішли. У перші 10 хвилин команді Шовковського вдалося кілька разів організувати контрвипади, які ні до чого не спричинили. Далі під час позиційної атаки можливість пробити з 25-ти метрів знайшов Бражко. Досвідченому Бауманну довелося попрацювати, щоб перевести м'яч через поперечину.

На 17-й хвилині забійний шанс забити втратив "Хоффенхайм". Михайленко перед своїм штрафним після передачі Бущана не зміг обробити м'яч і впав на газон, у результаті на ударній позиції опинився Крамарич, однак поспіхом послав круглого поряд зі штангою.


Наступний момент німців завершився голом. Жандре отримав закидання у вільну зону на правому фланзі і зробив вивірену передачу в штрафний майданчик на Гложека, який ударом у дотик не залишив шансів Бущану. Ішла 22-а хвилина зустрічі.


Одразу після цього "Динамо" могло пропустити вдруге. Мерштедт вийшов на побачення з Бущаном після розрізної передачі між Михавком і Поповим, проте переграти першого номера киян, що вчасно вийшов з воріт, у ближній дуелі не зумів.


"Динамо" ж у час, що залишився до кінця першого тайму, не зміг створити навіть напівмоментів, хоча спроби загострити ситуацію в чужому штрафному робило. В одній із них удар Ваната прийняв на себе Штах, від якого м'яч вийшов на кутовий.

Незважаючи на невдалу гру в атаці, Шовковський не став робити замін у перерві, і "Динамо" вийшло на поле тим самим складом. Киянам вдалося налагодити контроль над м'ячем, щоправда, якихось дивідендів від цього вони не мали. На 54-й хвилині Бражко знову потужно пробив здалеку – цього разу круглий пройшов над воротами.


Через п'ять хвилин рахунок на табло став 2:0 на користь господарів. Гложек з лiвого флангу безперешкодно змістився ближче до центру, зіграв у стіночку з Крамаричем і практично з лінії штрафного майданчика більярдним ударом вразив дальній кут.

На такий розвиток подій "Динамо" відповіло крученим ударом від Шапаренка з 20-ти метрів. На жаль, Миколі не вистачило точності, і м'яч пройшов на пристойній відстані від площини.


На 70-й хвилині Волошину довелося хапатись за голову. Стрімка контратака динамівців завершилася прострілом Кабаєва з лівого флангу на Назара в район воротарського майданчика, проте тому не вистачило зовсiм трохи, щоб дотягнутися до м'яча і, можливо, переправити його в сітку.


Вихід на заміну Пихальонка, Герреро, Андрієвського та Рубчинського ні на що не вплинув. Шансів врятуватися від поразки у "Динамо" не було. Кияни програють у другому матчі Ліги Європи поспіль.