1 жовтня 2024 21:44

Ліга чемпіонів. Кривдник "Динамо" ганебто програв удома "Бресту", "Штутгарт" не зміг перемогти "Спарту"

Відбулися стартові матчі 2-го туру Ліги чемпіонів УЄФА 2024/25. Рахунок і огляд поєдинків дивіться на "Футбол 24"


Ліга чемпіонів УЄФА 2024/25, 2-й тур

Зальцбург – Брест – 0:4

Голи: Сіма, 24, 71, Камара, 66, Перейра Лаге, 75

Штутгард – Спарта Прага – 1:1

Голи: Мійо, 7 – Кайрінен, 32


Зальцбург впевнено розпочав поєдинок, і вже на 11-й хвилині вразив ворота суперника, але після перегляду VAR арбітр зафіксував офсайд. Команда продовжила тиснути на опонента, однак удари йшли повз ворота. Тим часом гравці Бреста не змарнували свій шанс і відкрили рахунок на 24-й хвилині: Сіма, отримавши передачу від Ажорка, з меж штрафного майданчика холоднокровно відправив м’яч у нижній правий кут воріт. До перерви команди створили кілька небезпечних моментів, проте рахунок залишився незмінним.

У другому таймі Зальцбург перший створив момент, але голкіпер Бреста впевнено ліквідував небезпеку. А вже на 66-й хвилині Камара підхопив м'яч і з меж штрафного майданчика та пробив під ліву стійку – 2:0! Уже через 5 хвилин Брест випереджав суперника на три м'ячі. Незабаром команда, яка є суперником Шахтаря в ЛЧ, збільшила відрив до чотирьох забитих м'ячів, встановивши остаточний рахунок.

Штутгард вразив ворота суперника на початку матчу, коли Міттельштадт продемонструвавши блискучу техніку, виконав прострільну передачу в штрафний майданчик, а Мійо вдало замкнув її. Після цього Штутгард став активніше діяти, але або воротар суперника робив чудові сейви, або м’яч йшов повз ворота. Невдовзі гравці Спарти зуміли зрівняти рахунок: Кайрінен влучив у праву дев’ятку, пробивши м’яч з рикошетом від штанги. Ще до перерви гості мали можливість вийти вперед, але мʼяч лише зачепив поперечину.

У другому таймі Штутгарт створив більше моментів, але до зміни рахунку не дійшло. Матч завершився внічию 1:1.