30 вересня 2024 09:31

Колишній співвласник "Арсенала" пропонує революційні зміни в футболі - два тайми по 30 хвилин чистого часу

Колишній співвласник "Арсенала" Девід Дейн досягає прогресу в питання, щоб раз і назавжди зменшити втрату часу під час футбольних матчів. Про це пише Talksport.


Він вважає, що святкування голів, перевірки VAR, травми та заміни не контролюються належним чином, що призводить до того, що вболівальники дивляться ігри, у яких триває менше 90 хвилин футболу. І Дейн, який залишається впливовою фігурою в грі, наполягає на тому, що з цього досить і потрібно запровадити нову систему відліку часу - перетворення матчу на два 30-хвилинних тайми з чистим часом.


"Моя кампанія дуже проста. Середня тривалість часу, протягом якого м’яч знаходиться в грі в Прем’єр-лізі та більшості західноєвропейських ігор, становить приблизно 55-57 хвилин. Я хотів би побачити чистий час, два тайми по 30 хвилин, де м’яч фактично знаходиться в грі по 30 хвилин кожен.

Нехай уболівальники знають, скільки часу їм залишилося грати. Це було зовсім недавно, і саме П’єрлуїджі Колліна з головного арбітра ФІФА ввів додатковий час на чемпіонаті світу 2022 року в Катарі. У будь-якій грі ви будете мабуть, побачите п’ять замін. Зазвичай святкування голу триває дві хвилини. Перевірка VAR може тривати дві хвилини. Травма може тривати хвилину або дві. Заміна може тривати хвилину або дві", - сказав Дейн.


Дейн також нещодавно був на заході та дізнався, що його ідею підтримали арбітри, у тому числі Говард Вебб, колишній офіційний представник Прем’єр-ліги, а тепер голова суддівської комісії професійної ради офіційних осіб матчу (PGMOL).


На запитання, чи вони "за", він відповів: "Так, зокрема, Говард Вебб, зокрема, я радий сказати, що він підтримує це. Наступне, щоб IFAB дозволив десь провести це, щоб ми могли це побачити. Щоб уболівальники на стадіоні бачили точний час. Швидше за все, це буде в Голландії, тому що вони завжди першими ставлять руку на волонтерство".