30 вересня 2024 09:18

Блогер: "На початку сезону ми говорили, що Рубчинський - це по душу Шапаренка. Поки - ніфіга, і близько не те"

Блогер «ТаТоТаке» Михайло Смоловий прокоментував перемогу «Динамо» в матчі з «Лівим берегом» (3:0).


«Рахунок наче 3:0, але це не такі 3:0, які були на тижні в матчі «Динамо» - «Лаціо». Тут одна команда не виглядала повністю приреченою, навіть поступаючись в рахунку були моменти. Навіть в такому складі «Лівий берег» зумів створити декілька дійсно якісних моментів. Виводили Кобзаря на удар, просто Кобзар не міг якісніше пробити. Не було враження, що гра дається легко.


Очевидно вже тепер стає зрозуміло, що Шапаренко – не просто важливий футболіст, а мегаважливий футболіст команди. Йому дали відпочити, бо, я так розумію, є певне побоювання щодо тонусу багатьох футболістів, тому відбуваються такі ротації. Ярмоленко відіграв лише тайм. У перерві його одразу замінили, тому що є бажання розподілити ресурс.


Дуже впадають в очі два футболісти – Брагару та Рубчинський. І впадають, і ріжуть – це все відбувається одночасно. Є враження, що вони хочуть. Є відчуття того, що бажання просто зашкалює. Помітно, що фізичний ресурс в них також досить розкішний, щоб виконувати завдання тренера. Але в деяких епізодах настільки тупі рішення приймаються. Такі неочевидні в ситуації, коли просто покоти на партнера, який вільний…


Є спроба натягнути на себе костюм супермена, зробити занадто багато. Дуже часто є перетримування м’яча. Рубчинський ніяк поки не може замінити Шапаренка. На початку сезону ми говорили, що одна позиція, це по душу Шапаренка – поки ніфіга, і близько не те. «Динамо» мучиться, можна навіть сказати страждає.


Немає Шапаренка – немає будь-якого шансу на якісь ротації на трикутниках на лівій половині поля, праворуч їх немає – бо там Буяльський. Немає гри між лініями взагалі, а є лише спроби зайти з флангів, простріли і подачі. В цьому матчі воно більш-менш зайде, в іншому – не факт, що зайде і буде не 3:0, а 0:0», – сказав Смоловий.