25 вересня 2024 23:56

"Динамо" – "Лаціо" 0:3. Звіт про матч. Гра була зроблена у першому таймі

"Динамо" розпочало свій шлях у Лізі Європи матчем із "Лаціо", який проходив у Гамбурзі на "Фолькспаркштадіоні".

Стартовий склад киян на гру з римлянами був бойовий. Після прикрої нічиєї з "Рухом" у ньому було лише дві перестановки. Замість Вівчаренка на лівому фланзі оборони вийшов Дубінчак, а Буяльського у середній лінії змінив Пихальонок.

Киянам не вдалося уникнути найнеприємнішого сценарію початку гри. Вже на 5-й хвилині римляни забили. Себальйос невдало вибив м'яч, влучивши у суперника, Педро швидко зорієнтувався у ситуації та відпасував на Діа, який увійшов до штрафного майданчика і не залишив шансів Бущану.

Незважаючи на такий розвиток подій, ігрової переваги як такої у "Лаціо" не було. Італійці намагалися високо пресингувати гравців "Динамо" ближче до лінії захисту, але "біло-синім" це не заважало швидко виходити з оборони в атаку.


В основному динамівці використовували фланги, у тому числі із підключенням крайніх захисників. Але всі підходи до штрафного майданчика "Лаціо" ніяк не загрожували воротам Проведеля. На 17-й на рівному місці травмувався Себальйос і не зміг продовжити гру. Замість колумбійця на заміну вийшов Біловар.

Перший момент у "Динамо" з'явився після стандарту. Шапаренко пробив зі штрафного, Ванат намагався підставити під м'яч ногу, щоб переправити його у ворота, але не встиг і круглого зафіксував Проведель. "Лаціо" відповів щільним ударом Чауни з 22-х метрів - Бущан у стрибку врятував киян.


На 34-й хвилині рахунок став 2:0 на користь гостей. Біловар невдало виніс м'яч головою зі своєї половини поля, не встиг повернутися на свою позицію, внаслідок чого в його зону пішов пас на Деле-Баширу, і той потужним пострілом у дальній кут змусив капітулювати Бущана.


Здавалося б, куди гірше, але ще гірше стало буквально за хвилину. Деле-Баширу виконав навіс від лицьової на лінію воротарської, де зовсім один знаходився Діа і ударом головою оформив дубль. Наприкінці першого тайму "Динамо" створило відразу три гольові моменти, але жоден з них не реалізувало.


Спочатку Проведель накрив щільний удар Пихальонка, потім у стрибку перевів через поперечину постріл Бражка зі штрафного і під кінець не дав забити Ярмоленку, який ефектно пробивав з лівої під дальню штангу.


Після перерви динамівці вийшли на поле із явним бажанням не дати "Лаціо" легкого життя, незважаючи на рахунок. Щоправда, до голу підопічні Шовковського у другому таймі не наближалися. Італійці ж ледь не забили четвертий гол. На 60-й хвилині Педро влучив у штангу, а захисник "Динамо" вибив м'яч із лінії воріт після добивання.


Через чотири хвилини тренерський штаб "Динамо" провів подвійну заміну, знявши з гри Шапаренка та Ярмоленка та випустивши замість них Рубчинського та Брагару. Останній провів на полі зовсім недовго. На 70-й хвилині Брагару ззаду наступив на ногу Дзакканьї, арбітр переглянув VAR і показав динамівцю червону картку.


Щось змінити за такого рахунку у "Динамо", що залишилося вдесятьох, практично не було шансів. На жаль, гра була зроблена ще у першому таймі. Час, що залишився до фінального свистка, здавався формальністю. Вилучення Носліна на 82-й хвилині за удар ліктем в обличчя Дубінчаку вирівняло склади команд, але на результат матчу не вплинуло.


Наприкінці матчу Проведель парирував удар Андрієвського зі штрафного, Ванат сам намагався прорватися до воріт крізь оборону "Лаціо" - безуспішно. Останні хвилини кияни провели в атаках та надії забити хоча б один м'яч. На жаль, гола престижу не сталося.