24 вересня 2024 22:59

Опозиція Лапорти закликає висловити йому вотум недовіри через ставлення до легенд "Барси", економічної ситуації та недоліків в управлінні

Опозиція Жоана Лапорти просить "Барселону" висловити йому вотум недовіри.


Як пише Marca, у заяві, підписаній кількома опозиційними до президента групами, міститься вимога до клубу про висловлення вотуму недовіри до Жоана Лапорта та його правління.

Більше того, вони дають керівництву десять днів для відповіді на цей запит або, як кажуть у зверненні, вони розглянуть альтернативні способи досягнення мети. Групи вважають, що успіхи у спортивній сфері не повинні затьмарювати недоліки нинішнього керівництва.

«Ми звертаємося до членів правління з пропозицією, відповідно до статті 13B статуту, ініціювати та запропонувати всім членам клубу з правом голосу провести онлайн-консультацію, яка буде обов'язковою для виконання.

Просимо поставити запитання, чи зберігають президент та нинішні члени правління довіру більшості членів клубу для продовження управління клубом до кінця мандату», – йдеться у заяві.

У тексті викладаються чотири основні причини, які спонукали опозиційні групи зробити це звернення. Це ставлення до деяких легенд клубу, таких як Хаві, Ліонель Мессі, Шарунас Ясікявічюс (екс-гравець та тренер баскетбольної «Барселони») та Роналд Куман.

Вони вважають, що деякі дії ставлять під сумнів цінність клубу; їх непокоїть економічна, фінансова та майнова ситуація клубу, а також управління спортивною сферою останніми роками.

«Протягом трьох років ми терпляче чекали на зміни, поважаючи волю більшості членів клубу, виражену на виборах у березні 2021 року. Ми також неодноразово зустрічалися із керівництвом клубу, завжди з конструктивним настроєм.

Однак, за два роки до наступних виборів, спостерігаючи, що дії, що суперечать тому, що має бути хорошим управлінням клубом, продовжуються зі зростаючою частотою, ми вирішили опублікувати цю заяву», – пояснюють асоціації, що підписали петицію.