8 вересня 2024 14:03

Україна стала 21-ю збірною, яку Албанія обіграла у гостьовому матчі

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Збірна Албанії, обігравши у Празі національну команду України у стартовому матчі групового етапу Ліги націй, здобула 28-ту у своїй історії перемогу у гостьовому поєдинку. Синьо-жовті вперше програли команді Албанії та стали 21-ю збірною, яку балканці обіграли у гостях.


Перемога над Україною стала для збірної Албанії лише 28-ою у гостьових матчах. Найчастіше албанці на виїзді обігравали Німеччину та Сан-Марино – по три рази, Андорру, Румунію та Молдову – по два рази. За однією гостьовою перемогою в Албанії у протистояннях з Португалією, Грецією, Сербією, Норвегією, білоруссю, Угорщиною, Люксембургом, Мальтою, Ізраїлем, Ліхтенштейном, Вірменією, Казахстаном, Фарерами, Чорногорією, Катаром і тепер уже з Україною.


Для перемоги над Україною Албанії знадобилося сім матчів. У шести попередніх синьо-жовті здобули п’ять перемог за однієї нічиєї.

Читайте також: Ребров: Контролювали м’яч, але не створювали моментів, і пропустили два голи у трьох контратаках

Албанія вдруге в історії забила збірній України більше голів за гру. Вперше це сталося у жовтні 2005-го у Дніпрі у рамках відбору до ЧС-2006 – нічия 2:2.


Україна у номінально домашньому матчі першого туру, який проходив у Празі, провела непоказний перший тайм. Відразу після перерви підопічні Сергія Реброва вдалося відкрити рахунок, але албанці швидко відігралися після кутового, а потім забили другий м’яч після контратаки.


Набравши три очки, Албанія очолює Групу B1 на пару із Грузією. Українська команда — третя завдяки найкращій, ніж у Чехії, різниці м’ячів.

У наступному турі команда Реброва зіграє із Чехією 10 вересня. Поєдинок, як і матч із Албанією, відбудеться у Празі.