7 вересня 2024 23:45
3

Україна – Албанія 1:2. Звіт про матч. Команда Реброва стартує в Лізі націй із поразки

У 1-му турі Ліги націй збірна України у Празі зустрічалася з Албанією.


Враховуючи травму Довбика і відсутність у заявці Мудрика, тренерський штаб жовто-синіх не став винаходити велосипед, випустивши в старті на позиції форварда Яремчука, тоді як роль лівого вінгера дісталася динамівцю Кабаєву, який дебютував у національній команді. Також з перших хвилин на поле вийшли ще два представники київського клубу – Бражко та Шапаренко.


Стартовий відрізок матчу вийшов досить бойовим. Жовто-сині намагалися діяти з позиції сили, але й албанці грали не менш агресивно. Саме вони створили перший небезпечний момент. На 8-й хвилині Лачі погрожував воротам Трубіна - м'яч пройшов поряд зі штангою.


На цьому активність Албанії попереду ненадовго закінчилася. Підопічні Реброва налагодили контроль м'яча та просто не підпускали суперника до своїх володінь. Щоправда, і самі нічого небезпечного біля воріт Стракоші не створювали. А ось на 21-й хвилині Аслані вдалося виконати подачу від лицьової лінії до району воротарської, де знаходилися відразу два гравці гостей. На щастя, м'яч проскочив повз них, інакше все могло закінчитися голом.


Поки українці продовжували шукати лазівки в оборонних рядах гостей і намагатися комбінувати, ті створили черговий напівмомент. Асані на дальній штанзі відгукнувся на навіс із лівого флангу і головою скинув м'яч у центр, проте нікого з його партнерів по команді там не виявилося, і круглий дістався захисникам збірної України.


Ближче до кінця першого тайму можна було констатувати, що Албанія перехопила ігрову ініціативу. Це підтвердили Аслані та Лачі. Удар першого з гострого кута на кутовий відбив Трубін, а другий несподівано замикав навіс із корнера п'ятою і влучив у сітку воріт, але тільки із зовнішнього боку. На 41-й хвилині нарешті створили момент і українці. Яремчук отримав передачу у штрафний майданчик від Циганкова і вистрілив у ближній кут - Стракоша відбив м'яч. Негусто.


Одразу після перерви Кабаєв отримав м'яч на лівому краю штрафного майданчика, зробив ривок вперед і пробив над поперечиною. На 49-й хвилині жовто-сині провели атаку, що завершилася голом. Миколенко виконав навіс із лівого флангу до штрафного майданчика, куди набіг Конопля і ударом з льоту прошив Стракошу, який пропустив круглого в ближній кут під собою.

За чотири хвилини Албанія зрівняла рахунок. Трубін у стрибку відбив потужний удар Маная з 23-х метрів на кутовий, який і призвів до взяття воріт України. Після навісу з кута поля та подвійного рикошету м'яч відскочив до Ізмайлі, і той з близької дистанції відправив круглого в сітку. Буквально відразу ж Циганков міг знову виводити нашу команду вперед, але з забійної позиції замість дальньої дев'ятки влучив у голову Ізмайлі.


Далі на допомогу албанцям знову мало не прийшов кутовий. На цей раз Ізмайлі пробив головою з відскоком від газону прямо туди, де стояв Трубін. У відповідь Бражко фірмовим ударом здалеку пробив у штангу, а в наступному епізодi з гарної позиції схибив Судаков. Гості ж свій момент на 67-й хвилині реалізували. Асані влучним ударом з 11-ти метрів вразив дальній кут, замкнувши простріл з лівого флангу від Маная. Прикро, що м'яч пройшов якраз між ніг Миколенка, який намагався врятувати свою команду на лінії воріт.


На 72-й хвилині Ребров провів потрійну заміну. Поле залишили Шапаренко, Судаков та Кабаєв. Натомість вийшли Ванат, Пихальонок та Ярмоленко. Через 8 хвилин Зінченко замінив Циганкова, а Бражко поступився місцем на полі Малиновському. Албанці тим часом знову мало не забили після кутового. Поруч із штангою головою пробив Манай.


Наприкінці зустрічі жовто-сині пішли на штурм володінь албанців, щоправда, вичавили не так багато. Ярмоленко з офсайду пробив у Стракошу, дальнiй удар Малиновського вийшов дуже неточним, а Зінченко хоч влучив м'ячем у руку гравцю албанців у чужому штрафному, приводу ставити пенальті у судді не було - рука була щільно притиснута до тіла. Команда Реброва стартує у Лізі націй із поразки.

Якщо на холодну голову, та по персоналіям:
Трубін - добрий матч. Де міг - рятував.
Конопля - нічого особливого, однак гол є гол, тому молодець.
Забарний - заголом достойна гра, але матч програли.
Матвієнко - захисник має володіти не тільки передачею.
Миколенко - дуже слабкий початок сезона від Віталія. В захисті просто прохідний двір.
Бражко - сподобалося як включався у відбір, при втраті нашими нападниками м'яча, часто завдяки Бражку м'яч знову повертався до України. У всьому іншому - жах. Втрати, обрізки та погана гра в позиційному захисті.
Судаков - краще ніж минулий "голден бой" але не в цій зустрічі. Гра не вдалася.
Шапаренко - не все вдавалось, однак зіграв краще за Судакова.
Циганков - нижче свого рівня. Але пару разів зіграв дуже яскраво - передача на Яремчука, та удар по воротах (могло бути дві голові дії).
Кабаєв - заголом сподобався, реально пахав на полі.
Яремчук - треба було забивати, а так посередня гра.
Піхальонок - єдина заміна, яка реально посилила гру.
Ванат - посилити гру не зумів. Однак вважаю, що Влада треба було випускати одразу як Україна забила гол.
Зінченко - наче і непогано, але і не добре. Мало часу дали Олександру.
Малиновський - це типу від безвихідді Ребров його випустив, щоб Руслан в будь якій ситуації просто бив? Не сподобався, достатньо багато помилок.
Ярмоленко - наче і не виходив на поле.
Сховати
Ватель, тут не про персоналії треба говорити, а про тактику. Ребров грає в статичний іспанський дир-дир - затремо м'яч до дир. Він головний тренер, так бачить, має на це право. Давайте відверто – хто з наявного складу може грати у такий футбол? Зіна, Шапа, Буя (не запросив) та деякі кроти. То навіщо ти береш у команду гравців, які у своїх клубах грають виключно у вертикальний футбол? Тут два рішення: або запрошуй гравців під своє бачення гри, або використовуй сильні сторони тих гравців, які є в наявності і не ламай їх під свою тактику. Це очевидно. Результати вже двох циклів промовисто про це говорять.
Ребров в збірній це суцільний провал.