3 вересня 2024 21:49

Шурма звільнено з посади заступника керівника Офісу президента, також планують звільнити Кулебу. Верещук, Стефанишина та три міністри написали заяви про відставку

Президент України Володимир Зеленський звільнив Ростислава Шурму з посади заступника керівника Офісу президента.


Джерело: указ на сайті Офісу президента


Дослівно: "Звільнити Шурму Ростислава Ігоровича з посади заступника Керівника Офісу Президента України".


У відставку збираються відправити міністра закордонних справ Дмитра Кулебу.


Джерело: співрозмовники "Української правди" в команді президента


Деталі: За їхньою інформацією, із кандидатурою на його місце ще визначаються. Найбільш імовірна заміна – перший заступник голови МЗС Андрій Сибіга.


Джерела кажуть, що в уряді готуються й інші звільнення.


При цьому повідомляється, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль лишається на посаді.


Віцепремʼєрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово територій Ірина Верещук увечері 3 вересня повідомила, що подала заяву про відставку.


Джерело: Верещук у Facebook, голова ВР Руслан Стефанчук


Пряма мова Верещук: "Перезавантаження. Після майже трьох років в Уряді, сьогодні подала заяву про відставку. Дякую Президенту за довіру! Дякую Премʼєру та

членам Уряду за співпрацю! Дякую народним депутатам за підтримку! Дякую команді Мінреінтеграції за працю та відданість справі! Служу Українському народові!"


Деталі: Стефанчук повідомив, що заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань.


Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина подала до Верховної Ради заяву про відставку із займаної посади.


Джерело: голова ВР Руслан Стефанчук у соцмережах


Пряма мова: "До Верховної Ради України надійшла заява від Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Стефанішиної О.В. про відставку. Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань".


До Верховної Ради надійшли заяви від трьох міністрів із проханням про відставку. Їх буде розглянуто на найближчих пленарних засіданнях.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Таку заяву написали міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин, міністр юстиції Денис Малюська та міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Також заява про звільнення надійшла від голови Фонду державного майна Віталія Коваля.