28 серпня 2024 00:11

ЛЧ: "Спарта" обіграла "Мальме" з двома нереалізованими пенальті, "Галатасарай" поступився "Янг Бойз"

У вівторок, 27 серпня, були зіграні матчі-відповіді плей-офф Ліги чемпіонів. Читайте результати на Футбол 24.

Ліга чемпіонів, плей-офф. Матчі-відповіді

Спарта – Мальме – 2:0 (перший матч – 2:0)

Голи: Гараслін, 80 (з пенальті), Ррахмані, 83

На 19-й хвилині Бірманчевіч (Спарта) не реалізував пенальті (вище воріт)

На 27-й хвилині Крістіансен (Мальме) не реалізував пенальті (воротар)

Галатасарай – Янг Бойз – 0:1 (перший матч – 2:3)

Гол: Віржиньюс, 87

На 88-й хвилині вилучений Муслера (Галатасарай)

На матч-відповідь проти Мальме до головного тренера Спарти Ларса Фріса приїхав його син – щоб насолодитися виходом у Лігу чемпіонів. Він став свідком справжньої драми з трьома пенальті, два з яких не були реалізовані. Першу "точку" у грі виконував атакувальний півзахисник господарів Велько Бірманчевіч, який три роки тому грав за Мальме. Він зробив хороший розбіг, але запустив м'яч над поперечиною. Менш ніж за десять хвилин уже капітан шведської команди Крістіансен заробив 11-метровий і вирішив сам же його виконати. Проте данський воротар Спарти Віндал відбив удар свого співвітчизника.


І все ж на 80-й хвилині Лукаш Гараслін пробив Даліна. Взагалі екс-захисник Сассуоло став одним із головних героїв зустрічі: за кілька хвилин він закрутив фінтами хребці супернику й оформив гольовий пас на Ррахмані. Так Спарта вперше за 19 років пробилася в основний етап Ліги чемпіонів.

У паралельній зустрічі Галатасарай не зумів зробити камбек після поразки у Швейцарії з рахунком 2:3. Єдиний гол у цій грі був забитий на 87-й хвилині в контратаці 21-річним форвардом Аланом Віржиньюсом. Він відсвяткував це взяття воріт за допомогою провокаційного жесту просто під трибуною з уболівальниками Галатасарая, і у воротаря господарів Фернандо Муслери здали нерви. Він спробував вдарити Алана, за що і був вилучений.