23 серпня 2024 00:06

Ліга Європи. ПАОК з Кендзьорою розгромив ірландську команду, "Аякс" впевнено переміг у Польщі

У четвер, 22 серпня, відбулись перші матчі плей-офф у другому за силою євротурнірі. Читайте звіт про поєдинки на "Футбол 24".


Ліга Європи, плей-офф, перші матчі

Вікторія Пльзень (Чехія) – Хартс (Шотландія) – 1:0

Гол: Оєгоке, 90+6

ЛАСК (Австрія) – Стяуа (Румунія) – 1:1

Голи: Тауї, 34 – Мікулеску, 45+2

Мольде (Норвегія) – Ельфсборг (Швеція) – 0:1

Гол: Касем, 15

РФШ (Латвія) – АПОЕЛ (Кіпр) – 2:1

Голи: Куадіо, 31, Ікауньєкс, 45+1 (п.) – Ель-Арабі, 52

ПАОК (Греція) – Шемрок Роверс (Ірландія) – 4:0

Голи: Клірі, 45+5 (аг), Тайсон, 48, Константеліас, 67, Баба, 90+5

Нереалізований пенальті: Чалов, 90+2 (ПАОК)

Вилучення: Хонохен, 52 (Шемрок Роверс, друга жовта картка)

Лудогорець (Болгарія) – Петрокуб (Молдова) – 4:0

Голи: Дуа, 23, Секо, 59, Алмейда, 90+1, 90+5

Маккабі Тель-Авів (Ізраїль) – ТСЦ Бачка-Топола (Сербія) – 3:0

Голи: Тургеман, 27, Перец, 63, Мадмон, 83

Вилучення: Джорджевіч, 42, Баняк, 45+2 (обидва – ТСЦ Бачка-Топола, червоні картки)


Лугано (Швейцарія) – Бешикташ (Туреччина) – 3:3

Голи: Біслімі, 34, Штеффен, 57, Пауліста, 63 (аг.) – Фернадеш, 21, 51, Аль Мусраті, 55

Динамо Мінськ (Білорусь) – Андерлехт (Бельгія) – 0:1

Гол: Аугустінссон, 9

Ягеллонія (Польща) – Аякс (Нідерланди) – 1:4

Голи: Д'єгес, 5 – Акпом, 10, 61, 69, Годтс, 28

Нереалізований пенальті: Годтс, 79 (Аякс)

Ференцварош (Угорщина) – Борац Баня-Лука (Боснія і Герцеговина) – 0:0

Вікторія Пльзень, яка на попередньому етапі вибила з кваліфікації Ліги Європи Кривбас, у першому домашньому матчі здолала Хартс. Шотландці мали шанс на нічию, але на шостій доданій хвилині Оєгоке, намагаючись після прострілу вибити м'яч зрізав його у власні ворота.

ЛАСК вдома не втримав перемогу над Стяуа. Господарі вийшли вперед в середині першого тайму, але перед свистком на перерву отримали м'яч у відповідь. У другій сорокап'ятихвилинці голів не забивали. Український легіонер австрійців Максим Таловєров потрапив у заявку, але весь поєдинок просидів у запасі.

У скандинавській дуелі шведський Ельфсборг був сильнішим за норвезький Мольде. Долю матчу вирішив єдиний гол, забитий на 15-й хвилині матчу.


Латвійський РФС вдома втримав перемогу над АПОЕЛем. Господарі вийшли вперед в середині першого тайму, а вже у доданий час заробили право на пенальті. По перерві кіпріоти один гол відквитали, але на більше спромоглись. Балтійці мають хороші шанси пробитись у груповий етап – для цього вистачить нічиєї у матчі-відповіді.

ПАОК знищив Шамрок Роверс. Ірландці тримались весь перший тайм, але пропустили гол у роздягальню. По перерві до справи взявся екс-зірка Шахтаря і Металіста Тайсон. Бразилець спочатку забив сам, а згодом асистував на партнера. У перерві між голами гості залишились у меншості. Вже у доданий час греки не реалізували пенальті, але зуміли реабілітуватись, оформивши покер.

Лудогорець з таким самим рахунок розбив чемпіона Молдови – Петрокуб. Цікаво, що два голи болгари забили у доданий час – дубль оформив Алмейда.

Спаринг-партнер Шахтаря на літніх зборах – ТСЦ Бачка-Топола – був розгромлений тельавівським Маккабі. Поплічники окупантів пропустили в середині першого тайму, а на перерву взагалі пішли удев'ятьох – арбітр вилучив двох сербів за грубу гру. Ізраїльтяни після відпочинку забили ще два сухих голи і практично гарантували собі вихід у груповий етап.

Справжню драму влаштували Лугано і Бешикташ. Команди обмінялись голами у першому таймі, а по перерві турки забили ще двічі, довевши свою перевагу до 3:1. Швейцарці, однак, спромоглись на камбек – вирішальним став автогол від Паулісти.