22 серпня 2024 18:14

Орієнтир для "Динамо". "Зальцбург" уже вилітав із кваліфікації Ліги чемпіонів після перемоги 2:0 у першому матчі

Фото - https://depositphotos.com/ua/


21 серпня Динамо поступилося Зальцбургу у першому, номінально домашньому для себе матчі раунду плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів. «Суха» перемога з різницею у два м’ячі (2:0) робить австрійський клуб фаворитом протистояння. Проте в історії Зальцбурга вже був випадок, коли виграшу 2:0 у першому поєдинку не вистачило для проходу до наступного раунду кваліфікації турніру.


Сталося це у кваліфікації Ліги чемпіонів сезону-2015/2016, а «кривдником» австрійського клубу виступив шведський Мальме. Щоправда, на відміну від протистояння з Динамо, дуель із Мальме Зальцбург розпочинав домашнім матчем.
Бики стартували за «Шляхом чемпіонів» з третього кваліфікаційного раунду. Мальме – з другого, де насилу пройшов Жальгіріс (0:0 вдома та 1:0 у гостях).

У домашньому матчі зі шведами Зальцбург здобув, здавалося б комфортну перемогу з рахунком 2:0, завдяки голам захисника Адреси Ульріха, який віддав клубу 15 років кар’єри і залишив команду цього літа, а також його колеги з амплуа, що пограв потів в Аугсбурзі та Айнтрах Гінтереггера. Але в Мальмі на Биков чекав повний провал. Ще до перерви шведська команда зусиллями Джурджича, Розенберга та Родіча забезпечила собі перевагу за сумою двох матчів. А у другому таймі – утримала потрібний рахунок.


Що цікаво, роком раніше всі Мальме також вибив Зальцбург із кваліфікації Ліги чемпіонів після поразки у першому, також гостьовому для себе матчі. Щоправда, вже на стадії плей-офф відбору. В Австрії шведи поступилися – 1:2, вдома здобули перемогу 3:0.


У Любліні Динамо пропустило перший м’яч після позиційної помилки захисту у першому таймі. На початку другої половини австрійці реалізували пенальті. Кияни до кінця зустрічі створили багато нагод відігратися, але своїх моментів не реалізували.

Зустріч у відповідь пройде на «Ред Булл Арена» у Зальцбурзі 27 серпня. Початок поєдинку – о 22:00.