21 серпня 2024 15:14

"Зоря" обіграла аматорську команду в Кубку України: три орендовані в "Динамо" гравці забили голи

Зоря обіграла Олімпію Савинці в рамках 1/32 фіналу Кубка України.


Кубок України, 1/32 фіналу

Олімпія – Зоря – 1:4

Голи: Ковтун, 50 – Ндур, 25, Слесар, 28, Горбач, 56, Яцик, 90+1

Зоря сьогодні лише почала боротьбу в Кубку України, а от Олімпія вже встигла наробити галасу. Аматорський клуб у попередніх раундах пройшов суперників із Другої та Першої ліги – Гірник-Спорт і Кремінь відповідно.

Сценарій гри не став несподіванкою. Зоря, в основі якої дебютував син Олега Гусєва Олексій, домінувала, створила безліч моментів і цілком могла забивати більше, значно більше. Втім, Олімпія теж не була просто спостерігачем. Попри різницю в класі, її гравці завдали клопоту фаворитам. На старті матчу луганці втратили Вакулу, якого довелося екстрено міняти. Замість Владислава вийшов Ігор Горбач.


Дуже швидко після екстреної заміни луганці забили два голи. В обох епізодах чудово зіграв Беніто. Форвард, права на якого належить Динамо, спочатку скористався провалом захисту суперника й викотив під удар партнеру, а потім знову асистував, створивши момент у значно складнішій ситуації.

Другий тайм Олімпія почала по-спортивному агресивно. Можливо, Зоря такої зухвалості не чекала, бо її оборонці зіграли дуже розгублено, коли Ковтун скоротив відставання в рахунку. Зрештою, атака компенсувала помилку. Знову в центрі уваги Беніто, який на пару з Горбачем розхитав опонентів перед штрафним. Влучний удар в активі Горбача.

Загалом, цей дует створював найбільше гостроти в другій половині гри. Зокрема, для Слесаря, але Артема від дубля відділив офсайд. Однак четвертий м'яч таки влетів у ворота Олімпі, крапку в матчі поставив Олександр Яцик – 4:1.