18 серпня 2024 23:55

"Лаціо" здобув перемогу над "Венецією"

У матчі 1-го туру чемпіонату Італії Венеція на виїзді поступилась Лаціо (1:3). Читайте звіт про гру на "Футбол 24".


Венеція після двох років відсутності повернулась в еліту італійського футболу й дебютувала в Серії А виїзним матчем проти Лаціо. Гості вже на старті зустрічі шокували суперника швидким голом: Андерсен отримав передачу на лівому фланзі й з меж штрафного ефектно закрутив у праву дев'ятку.


Римлянам вистачило менш як десять хвилин, аби відігратись: Свобода переоцінив свої сили і втратив м'яч на лінії штрафного у боротьбі з Кастельяносом, Таті вийшов сам на сам і прошив Йоронена. Згодом аргентинець вистрибнув вище за оборонців і головою спрямував м'яч у лівий нижній кут воріт, але Йоронен парирував.

Був у Кастельяноса шанс і наприкінці тайму, але він з району одинадцятиметрової позначки пробив головою повз ліву стійку.


На 42-й хвилині Венеція привезла пенальті у свої ворота – Шверко махнув ногою і зрізав Кастельяноса, який вибігав з-за спини. Дзакканьї з позначки переграв голкіпера збірної Фінляндії. За мить Єссе врятував Венецію від третього гола, потягнувши з-під поперечини удар від Марушіча.

Одразу по перерві Йоронен знову зреагував на удар Таті під поперечину. За 10 хвилин до завершення гри Хапс бив з близької відстані, але удар вийшов занадто кволим і легким для Проведеля. У відповідь Лаціо забило втретє: Лаццарі прострілював з правого флангу і Альтаре зрізав у власні ворота. Кастельянос продовжив створювати моменти і влучив у поперечину. Вже у доданий час Венеція могла скоротити рахунок до мінімуму, але Проведель врятував Лаціо після удару впритул.