17 серпня 2024 13:40

Екс-арбітр ФІФА: "Завдяки результативній помилці арбітра "Ворскла" перемогла в поєдинку, де суперник грав краще"

Учора відбувся матч у рамках 3-го туру УПЛ "Ворскла" — "Оболонь". Під час гри арбітр матчу Сергій Задиран скасовував взяття воріт господарів.


Ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував дії арбітра учорашнього матчу:

"За рахунку 1:0 на користь "Ворскли" арбітр Задиран вбив інтригу, анулювавши чистий гол Суханова. Не знаю, що спонукало Задирана прийняти таке рішення, адже нападник гостей не грав рукою. В цьому епізоді арбітру слід було зафіксувати взяття воріт, а якщо були якісь сумніви, звернутися за допомогою до VAR. Задиран все взяв на себе, і арбітр VAR Козиряцький чомусь не відреагував на помилковий вердикт рефері.

У цьому ігровому епізоді показовою була поведінка футболістів "Ворскли". Якби була гра рукою у Суханова, то вони обов'язково сигналізували б арбітру про це порушення. Цього не спостерігалося, значить, все було згідно з правилами. Отак завдяки результативній помилці арбітра "Ворскла" перемогла в поєдинку, де суперник грав краще".

Нагадаємо, наступна гра "Ворскли" відбудеться 24 серпня проти київського "Динамо", а "Оболонь" у наступному турі зустрінеться з "Поліссям".