16 серпня 2024 00:08

Ліга конференцій. Сенсаційний виліт команди екс-динамівця Віди, футбольне диво на Кіпрі

У четвер відбулися матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. Читайте огляд на Футбол 24.


Ліга конференцій, 3-й квал. раунд (матчі-відповіді)

Пафос – ЦСКА-1948 – 4:0 (у дод. час; перший матч – 1:2)

Голи: Лукассен, 90+7, Яя, 94, Андерсон, 99, Даскалов, 117 (у свої ворота)

Юргорден – Ілвес – 3:1 (перший матч – 1:1)

Голи: Сабовіч, 14, Хюммет, 43, Сталь, 51 – Ріскі, 30

Банік – Копенгаген – 1:0 (за пен. – 1:2; перший матч – 0:1)

Гол: Прекоп, 42

Шериф – Олімпія – 0:1

Гол: Мотіка, 87 (з пенальті)

АЕК – Ноа – 1:0 (перший матч – 1:3)

Гол: Гонсалу Сілва, 90+2 (у свої ворота)

Кіпрський Пафос здійснив футбольне диво. Після гостьової поразки в першому матчі команда іспанського фахівця Карседо зуміла відігратися в матчі-відповіді, забивши рятівний м'яч на 90+7-й хвилині. Цей гол розчавив ЦСКА-1948 психологічно, і болгари посипалися – у додатковий час кіпріоти забили ще тричі і виграли з рахунком 4:0.

Кат Полісся Олімпія вдруге переграла Шериф – "жовто-чорним" не допомогла зміна тренера. Після цієї зустрічі новий наставник молдаван Міслав Кароглан попросив уболівальників запастися терпінням і пообіцяв, що за 2-3 місяці Шериф стане новою командою.

Минулого сезону Копенгаген долав Манчестер Юнайтед у Лізі чемпіонів, а тепер ледь не вилетів з єврокубків від чеського Баніка. Команда Якоба Нееструпа поступилася в Остраві з рахунком 0:1, довівши ситуацію до серії пенальті. Сама серія гольовою не вийшла: у господарів сталося чотири промахи, у гостей – два. Копенгаген зі скрипом пройшов до наступної стадії.


А ось грецький АЕК сенсаційно вилетів. Команда Домагоя Віди та Еріка Ламели зуміла пробити оборону вірменського Ноа лише на 90+2-й хвилині. Цього виявилося недостатньо, щоб пройти до раунду плей-офф – у гостьовій зустрічі греки поступилися з рахунком 1:3 завдяки голу воротаря суперника. Колишній центральний захисник Динамо і збірної Хорватії провів усю гру і відзначився жовтою карткою. Ламела вийшов на поле з початку другого тайму, але своїй новій команді нічим не допоміг.