13 серпня 2024 23:53

Ліга чемпіонів. ПАОК Кендзьори та "Фенербахче" Моурінью вилітають

У вівторок, 13 серпня, відбулись матчі-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.


Ліга чемпіонів 2024/25, 3-й кваліфікаційний раунд


АПОЕЛ – Слован – 0:0 (перший матч – 0:2)


Буде-Глімт – Ягеллонія – 4:1 (перший матч – 1:0)

Голи: Фет, 34, 56, Маатта, 38, Гег, 71 – Берг, 4, (аг.)


Фенербахче – Лілль – 1:1 (перший матч – 1:2)

Голи: Діакіте, 90+1, (аг.) – Дейвід, 116, (пен.)


Вилучення: Манді, 109 (Лілль)


ПАОК – Мальме – 3:4 (перший матч – 2:2)

Голи: Тайсон, 21, Куліеракіс, 43, Живковіч, 45+4 – Нанасі, 10, 45, Зеттерстрем, 90+6, Крістіансен, 99


АПОЕЛ (Кіпр) та Слован (Словаччина) розписали безгольову нічию у другому поєдинку. Такий результат був на руку словакам, адже в першій зустрічі команда з Братислави впевнено перемогла з рахунком 0:2.


Буде-Глімт (Норвегія) розбив Ягеллонію (Польща). Цікаво, що забивали виключно гравці норвезького клубу. Рахунок у зустрічі відкрив Берг, щоправда, забивши у власні ворота. Ще до перерви Фет та Маатта вивели Буде-Глімт вперед, а у другому таймі той таки Фет та Гег встановили остаточний рахунок.


Фенербахче (Туреччина) лише наприкінці матчу з Ліллем (Франція) зумів відігратись. Підопічним Моурінью ще й пощастило – Діакіте на 90+1 хвилині забив у власні ворота. У додатковий час Лілль ще й залишився у меншості – пряму червону отримав Манді. Але саме французи пройшли далі – на останніх хвилинах Дейвід реалізував пенальті, поставивши крапку в зустрічі.


Божевільну перестрілку влаштували ПАОК (Греція) та Мальме (Швеція). Нанасі вивів шведів вперед на 10-й хвилині, однак легенда Шахтаря та Металіста Тайсон забив справжній шедевр. Бразилець взявся виконати штрафний з лівого флангу, і зумів закрутити м'яч у дальній кут – 1:1!


А до перерви ПАОК забив ще двічі – авторами голів стали Куліеракіс та Живковіч, на що Мальме відповів забитим м'ячем Нанасі. Увесь другий тайм греки вели в рахунку, однак Зеттерстрем на 90+6 хвилині врятував Мальме від вильоту, перевівши гру в овертайм. На початку першого з них Крістіансен і забив переможний гол для Мальме.