9 серпня 2024 19:58

"Верес" - "Динамо" 1:2. Звіт про матч. Переможний старт в УПЛ

На тлі того, що матч 1-го туру чемпіонату України «Олександрія» – «Динамо» перенесли, свій 1-й поєдинок в першості кияни провели у 2-му турі на виїзді з «Вересом».


Зважаючи на те, що на «біло-синіх» днями чекає матч-відповідь проти «Рейнджерс», у Рівному Олександр Шовковський вдався до певної ротації. У воротах вийшов Нещерет, в обороні – Тимчик, Попов, Михавко та Дубінчак. У центрі поля з’явився трикутник Андрівський-Шапаренко-Буяльський, на флангах атаки – Кабаєв та Волошин. А ось на вістрі атаки шанс отримав Супряга.


«Динамо» активніше почало гру і, за винятком кількох випадів господарів, володіло перевагою. Вже на 8-й хвилині міг забивати Попов, пробиваючи головою після розіграшу стандарту – м’яч полетів повз ворота. Згодом чудову нагоду відкрити рахунок мав Супряга, який вийшов віч-на-віч з Кожухарем, проте програв дуель кіперу.


За такої гри довго чекати на гол не довелося. На 15-й хвилині Кабаєв від лицевої лінії віддав на Шапаренка, а той наважився на обвідний удар з меж штрафного майданчика. Після пострілу Миколи м’яч полетів у напрямку дальньої дев’ятки, а Кожухар витягнути не зумів – красивий м’яч – 0:1.


Вже за 4 хвилини Шапаренко міг оформлювати дубль, але схибив з вигідної позиції. Після цього моментів стало значно менше, натомість на полі вирувала боротьба і було багато грубощів. Все це вилилося в 4 жовті картки за тайм на дві команди.


На 35-й хвилині динамівці були близькі, аби подвоїти свою перевагу. Шапаренко розігнав стрімку контратаку та вивів Волошина на ударну позицію, а тому залишалося лише переграти воротаря. В принципі, він це і зробив, проте в останній момент перед воротами опинився захисник і вибив м’яч. Що не зумів Назар – зміг Буяльський. Перед самою перервою гості зі столиці розіграли стрімку комбінацію між Дубінчаком, Шапаренком та вищезгаданим Буяльським, яку своїм точним ударом і голом у роздягальню завершив сам Віталій – 0:2.


У перерві Олександр Шовковський зробив дві заміни, випустивши Піхальонка та Брагару замість Шапаренка та Кабаєва відповідно. До речі, за 10 хвилин після виходу на поле саме Брагару мав нагоду забити, коли вийшов на ударну позицію після передачі Буяльського, але не поцілив у дальній кут.


Варто зазначити, що груба гра, здебільшого від «Вереса», яка була присутня в 1-му таймі, нікуди не поділася й по перерві. Особливо багато цього було в діапазоні 60-ї хвилини, коли Степанюк, Вовченко та компанія відверто грубо діяли проти динамівців.


Доволі несподівано, але на 62-й хвилині рівняни відіграли один м’яч, при цьому зробили це вкрай курйозно. Кожухар сильно вибив м’яч від власних воріт, внаслідок чого той, здавалося, йшов до Нещерета. Руслан одразу ж спробував винести круглого, але зробив це невдало, влучивши в Шарая, котрий пресингував його. Як наслідок, від коліна Владислава м’яч залетів у ворота – 1:2.


«Динамо» одразу ж активізувалися. Дальніми ударами загрожували Брагару, Андрієвський та Буяльський, проте надійна гра Кожухаря та неточність не дозволили конвертувати їм пристрілки в голи. Після 70-ї хвилини моменти також виникли в Дубінчака та того ж Брагару, однак реалізувати їх аналогічно не вдалося – каркас воріт і Кожухар стали на заваді.


Зрештою, забити втретє «біло-сині» не змогли. Водночас в обороні вони також зіграли надійно і не дозволили супернику забити іще завдяки сейву Нещерета в компенсований час. Як наслідок, «Динамо» здобуло перемогу з рахунком 2:1 та отримало перші 3 очки в актив. Далі – візит у Глазго в рамках Ліги чемпіонів.