7 серпня 2024 23:44

Ліга конференцій. "Хекен" продовжує катком йти за кваліфікацією, "Копенгаген" переміг "Банік"

Відбулись перші матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій, в якому не обійшлось без україно-грузинського сліду.


Ліга конференцій 2024/25, 3-й кваліфікаційний раунд, перший матч


Хеккен – Пайде – 6:1

Голи: Ромео, 5, 6, Лаюні, 35, 90+1, Інусса, 64, Агбоніфо, 89 – Сісей, 32


Копенгаген – Банік Острава – 1:0

Гол: Фрохольдт, 90+1


Пакш – Морнар Бар – 3:0

Голи: Беде, 59, Сабо, 90+9, Тот, 90+10


Вилучення: Ондонг-Мба, 38, Джурішіч, 62 (обидва – Морнар Бар)


Санкт-Галлен – Шльонск – 2:0

Голи: Аколо, 5, Гюббельс, 41


Шведський Хеккен продовжує надрезультативно проходити кваліфікацію до групового етапу Ліги конференцій. У попередньому раунді клуб розбив Дюделанж із загальним рахунком 12:3, забивши в кожному з матчів по 6 голів. У першій же грі з естонським Пайде шведи знову забили 6 м'ячів – дублі до свого активу записали Ромео та Лаюні, ще по голу забили Інусса та Агбоніфо. Пайде відповів голом Сісея ще в першому таймі.


Копенгаген (Данія) із труднощами вдома переграв чеський Банік Острава. У стартовому складі данців вийшов Георгій Гочолейшвілі, права на якого належать Шахтарю. Втім, вже на 10-й хвилині грузина замінили через пошкодження. Попри перевагу Копенгагена за ударами (19:8), забити вдалось лише в компенсований до другого тайму час. Перемогу данцям приніс Фрохольдт, асистував йому Лерагер.


Угорський Пакш у більшості розбив Морнар Бар (Чорногорія). Перший тайм пройшов без голів, але з вилученням Ондонг-Мба з Морнар Бара. Відкрити рахунок вдалось на 59 хвилині завдяки голу Беде, а вже через 3 хвилини Джурішіч залишив Морнар Бар вдев'ятьох. Гра йшла до мінімальної перемоги Пакша, але Сабо і Тот на 90+9 та 90+10 хвилинах зробили перевагу розгромною.


В останньому матчі ігрового дня Санкт-Галлен (Швейцарія) переміг Шльонск (Польща). Обидва голи були забиті ще в першому таймі – відзначились Аколо та Гюббельс. У заявці Шльонска опинився українець Єгор Маценко, але півзахисник так і не вийшов на поле. Додамо, що матчі-відповіді відбудуться 13-15 серпня.