2 серпня 2024 15:03

"Лобановський і Саккі – мої кумири‎". Іменитий іноземний тренер прилетів в Україну та згадав матч з "Динамо"

У Будинку футболу, сьогодні, 2 серпня, розпочався теоретично-практичний семінар для українських тренерів, головним спікером якого є Ральф Рангнік. Він прибув до України на запрошення УАФ.


Не секрет, що культовий тренер київського Динамо Валерій Лобановський є одним з кумирів Рангніка. Колись у нього запитали про людей, які найбільше вплинули на нього і він назвав двох спеціалістів.

«Лобановський і Саккі – мої кумири. Вони були піонерами футболу, заснованого на заволодінні простору і пресингу. Ніколи не забуду їхні уроки», – сказав Рангнік.

Сьогодні ж тренер збірної Австрії згадує про Динамо зразка 80-х років під керівництвом Лобановського і поєдинок у 1985-му, коли він почав тренувати аматорську Вікторію, але все ще продовжував грати за цю команду у товариських матчах.

«На хвилині 10-й я зупинився, щоб порахувати суперників – усе було за правилами, але я був упевнений, що у складі киян щонайменше на дві людини більше, – розповідав Рангнік. – Усі 90 хвилин я перебував під колосальним пресингом. Як і мої партнери», – цитує німецького фахівця ТаТоТаке.


Фото із особистого архіву Ральфа Рангніка