1 серпня 2024 22:03

Бєсєдін, Макаренко і Пластун вийшли до наступного раунду ЛК у матчі з сімома голами, вилученням та серією пенальті

Ордабаси українських легіонерів Ігоря Пластуна, Артема Бєсєдіна та Євгена Макаренка вдома переміг Діфферданж (4:3, пен. 4:3) після гостьової поразки із рахунком 0:1 в другому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій та пробився у наступний етап.


Усі троє українців з’явилися на полі зі старту, однак до кінця поєдинок відіграв лише Пластун (у його пасиві «гірчичник» на 41-й хвилині). Беседіна та Макаренка замінили на 61-й та 78-й хвилинах відповідно.

Рахунок у матчі відкрили гості, коли вже на другій хвилині відзначився Гійом Трані. Зрівняти господарі зуміли завдяки автоголу Тео Брюско на 24-й хвилині.

В другому таймі Ордабаси на 55-й хвилині вийшов вперед – гол забив Асхат Тагиберген з передачі Регіналдо Жезуса. За чотири хвилини Діфферданж відігрався силами Жоржинью, якому асистував Трані. На 82-й хвилині врятував Ордабаси від поразки в основний час Всеволод Садовський.

В екстратаймах гостей підвів Леандру. Він не лише «привіз» пенальті на власні ворота, а й вилучився з поля за друге попередження у компенсований час першої додаткової 15-хвилинки. Однак таким подарунком долі не зумів скористатися Бауржан Ісламхан, який покарання не реалізував.

В другому екстратаймі гра в більшості все ж далася у знаки. На 117-й хвилині Ордабаси знову заробив пенальті, і на цей раз його реалізував Сагадат Турсунбай. Якимось дивом на 120-й хвилині Діфферданж зумів зрівняти силами Жоржинью (асист Густаво Сімоес). Зустріч перейшла у серію пенальті.

В серії другий удар за господарів не реалізував Людовік Рош, а за господарів третій – Шахбоз Умаров. Потім обидві команди не забили свої п’яті удари. Діфферданж підвів Джанлука Веі, а Ордабаси – Турсунбай. Шостий удар гостей марно витратив Адхам Ель-Ідріссі, а ось господарів не підвів Садовський!

Футбол. Ліга конференцій. Шимкент (Казахстан). Кваліфікація, другий раунд

Ордабаси – Діфферданж – 4:3, пен. 4:3 (перший матч – 0:1)

Голи: Брюско, 24 (аг), Тагиберген, 55, Садовський, 82, Турсунбай, 117 (пен.) – Трані, 2, Жоржинью, 59, 120

Нереалізований пенальті: Ісламхан, 105+4

Вилучення: Луандру, 105+1

Наступним суперником Ордабаси стане вірменський Пюнік. Матчі пройдуть 8 та 15 серпня. Першу гру казахстанська команда проведе вдома.