31 липня 2024 17:32

Алонсо про шанси "Байєра" на чемпіонство: "Рівня минулого сезону, ймовірно, буде недостатньо. Боротьба із самозаспокоєністю буде найсерйознішим випробуванням"

Хабі Алонсо висловився про завдання на новий сезон.


У сезоні-2023/24 «Байєр» уперше став чемпіоном Німеччини, набравши 90 очок і не зазнавши жодної поразки. Команда Алонсо також здобула Кубок Німеччини.


Про збільшені очікування


«Вони точно будуть. Але ми не повинні дозволяти очікуванням тиснути на нас надто сильно. Ми маємо сконцентруватися на собі, на нашому футболі, на нашому менталітеті, на тому, як ми граємо. Якщо ми навантажуватимемо себе, буде складно».

Про боротьбу із самозаспокоєністю після золотого дубля

«Це, мабуть, буде для нас найсерйознішим випробуванням. Не варто вважати, що ми виграємо у «Карл Цейсс» (суперника «Байєра» за першим раундом Кубка Німеччини). Зрозуміло, що ми не виграємо виключно завдяки чемпіонству минулого сезону. Але в цьому і полягає моя робота – підтримувати цей голод, щоб усі відчули його. І не говорити надто багато про минуле».


Про шанси на титул


«Я не думаю, що має сенс говорити про те, що станеться у травні. Йдеться про те, що станеться у серпні. Бо чим краще ми почнемо, тим краще зможемо фінішувати у травні.


У нас закладено фундамент, але, певно, його буде недостатньо. Нам потрібно щось додати, нам потрібно освіжитись, нам потрібно додати ще дещо. Рівень минулого сезону, ймовірно, буде замало. Нам потрібно розвиватися і ставати краще», – сказав головний тренер «Байєра».