26 липня 2024 17:43

"Лівий берег" та "Металіст 1925" розіграли путівку у фінал міні-турніру за місце в УПЛ: все вирішила серія пенальті

Лівий берег здобув перемогу над Металістом 1925 у півфіналі перехідного міні-турніру за місце в УПЛ, який відбувся на стадіоні «Лівий берег» під Києвом у п'ятницю, 26 липня (1:1, по пен. 5:4).


Нагадаємо, що вакантне місце у дивізіоні утворилося після того, як Дніпро-1 знявся через фінансові проблеми.

Команда Віктора Скрипника заволоділа перевагою і за перший тайм завдала шість ударів у ворота суперника, але не тільки не змогла забити, а й пропустила сама – після швидкої контратаки та прострілу з лівого флангу у виконанні хавбека Миколи Когута ударом в один дотик відзначився форвард Владислав Войтіховський.


Металіст 1925 намагався відігратися у другому таймі, але Лівий берег надійно оборонявся і довго не дозволяв супернику створювати гольові моменти біля своїх воріт.

Харків'яни зрівняли рахунок після першого удару у площину воріт суперника у другому таймі. Гол на рахунку центрального захисника Василя Кравця, який підключився до атаки, виграв боротьбу за м'яч у Євгена Банади та відправив м'яч у сітку ударом зблизька на четвертій компенсованій хвилині з п'яти.


Зазначимо, що Кравець провів перший матч за Металіст 1925 після переходу з житомирського Полісся.

За регламентом після нічиєї в основний час команди одразу перейшли до серії післяматчевих пенальті. У ній сильнішим виявився Епіцентр. Єдиний промах на дві команди припустив бразильський форвард харків'ян Арі Моура.

Перехідний турнір за місце в УПЛ. 1/2 фіналу

Лівий берег (Київ) – Металіст 1925 (Харків) – 1:1, за пін. 5:4

Голи: Войцехівський, 45+1 (1:1), Кравець, 90+4 (1:1)

Серія пенальті: Борячук (0:1), Співаков (1:1), Панченко (1:2), Колісник (2:2), Кравець (2:3), Сідней (3:3), Сидоров (3:4) ), Дідух (4:4), Арі Моура (4:4), Соколов (5:4)