23 липня 2024 22:53
3

"Динамо" - "Партизан" 6:2. Звіт про матч. Феєричний старт єврокубкового шляху

«Динамо» розпочало свій єврокубковий шлях. У 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів команда Олександр Шовковського приймала у польському Любліні сербський «Партизан», який цього літа встиг побувати у росії та додав киянам ще більшого заряду на протистояння.


Склад «Динамо»? У воротах «біло-синіх» на цю гру очікувано вийшов Бущан. У центрі оборони з’явилися з перших хвилин Дячук та Попов, на флангах захисту – Караваєв та Вівчаренко. У центрі поля наставник киян обрав трикутник Бражко-Шапаренко-Буяльський. Натомість на крилах атаки стартували Ярмоленко і Кабаєв, а на вістрі – Ванат.


Кияни дуже жваво розпочали гру, внаслідок чого вже на 4-й хвилині мали чудову нагоду виходити вперед. Спершу Кабаєв підступно пробив у ближній кут, але воротар відбив ногами. Майже одразу Ярмоленко зіграв на добиванні, але після його удару через себе з вигідної позиції м'яч полетів дещо вище воріт.


Українська команда продовжувала володіти ініціативою. На 18-й хвилині пройшла небезпечна атака лівим флангом: Вівчаренко підключився до атаки та прострілив у центр. Буяльський в один дотик пробив у напрямку дальнього кута, проте голкіпер діяв надійно.


Хай там як, на 19-й хвилині Караваєв збив суперника у власному штрафному майданчику, внаслідок чого арбітр після кількох хвилин перегляду ВАРу призначив пенальті. Салданья, який взявся виконувати 11-метровий удар, «паненкою» забив з позначки за вивів сербську команду вперед – 0:1.


Динамівці одразу відповіли пристрілками від Ярмоленка та Шапаренка – обидві були неточними. На 31-й хвилині до дальнього удару вдався Бражко, однак зробив це зависоко. А ще за 4 хвилини значно гостріше цілив Кабаєв, однак Йованович відбив на кутовий. Після розіграшу стандарту неточно пробив Дячук.


Зрештою, на 41-й хвилині атакувальна активність «Динамо» все ж принесла результат. Вівчаренко підключив Кабаєва лівим флангом, а той виконав передачу на Шапаренка. Микола вирішив нічого не вигадувати і потужно пробив під поперечку, а воротар виявився безсилим – 1:1.


Не встиг «Партизан» оговтатися під 1-го пропущеного м’яча, як за 2 хвилини пропустив вдруге. Внаслідок невдалого виносу м’яча від захисника круглий відлетів до Бражка, а Володимир завдав сильного удару з-за меж штрафного майданчика. Ігровий снаряд відскочив від стійки та опинився у воротах сербів – 2:1.


Салданья дуже швидко мав нагоду відновити паритет, але після його удару Бущан врятував господарів. А ось кияни ринули в атаку і ще до перерви зуміли забити втретє. Караваєв отримав м’яч у штрафному майданчику і пробив у напрямку дальнього кута. На щастя, м’яч зрикошетив від Антича та опинився у воротах – 3:1.


У перерві Олександр Шовковський зробив одразу дві заміни. Після 1-го тайму з поля пішли Караваєв та Буяльський, а замість них з’явилися Малиш і Піхальонок.


Незважаючи на перевагу в рахунку, «біло-сині» продовжили тиснути. Одразу два моменти мали Шапаренко та Дячук, але їхні спроби успіхом не увінчалися. А на 52-й хвилині «Динамо» забило вчетверте: Кабаєв точно пробив здалеку та довів рахунок до розгромного - 4:1.


На 66-й хвилині «Партизан» зумів відіграти один м’яч. Внаслідок затяжної атаки Ібрахім отримав м’яч на лівому фланзі та прострілив у центр на Салданью. Бразильський форвард замкнув передачу від партнера і оформив дубль – 4:2.


Надалі підопічні Олександра Шовковського сміливо грали в пошуках 5-го м’яча. На 68-й хвилині свою вдачу випробував Ванат, але пробив неточно. На 75-й значно гостріше неробочою правою ногою пробивав Вівчаренко – повз ціль. І нарешті на 83-й хвилині кияни забили: Бражко пробив зі штрафного, кіпер відбив, Волошин відхопив і віддав на Попова, а Денис забив – 5:2.


На останніх хвилинах «біло-сині» намагалися відзначитися іще одного разу. І вже у компенсований час новачок Піхальонок в своєму дебютному офіційному матчі успішно покотив м’яч у лівий кут з-меж штрафного майданчика, внаслідок чого поставив у поєдинку крапку – перемога «Динамо» з рахунком 6:2.


Далі – гра-відповідь у Белграді…

Це просто кайф, а не матч!!! Молодці!!!
а де Тимчик я шось пропустив
Всех с Победой в дебютный и такой важной игре сезона! Играйте так все время!