19 липня 2024 09:25

"Ліверпуль" призупинив продаж квитків в інтернеті через кібератаку: "Вона відрізняється за своєю природою від тих, з якими ми стикалися раніше"

«Ліверпуль» призупинив продаж квитків через кібератаку.


У середу вболівальники мерсисайдської команди, які відвідали 13 або більше матчів чемпіонату на «Енфілді» минулого сезону, отримали можливість придбати квитки на першу половину сезону АПЛ-2024/25.


Проте вже за годину сайт, на якому продавалися квитки, перестав працювати. «Ліверпуль» розіслав уболівальникам електронною поштою заяву, в якій повідомив, що виникла «серйозна технічна проблема із системою продажу квитків». Відновити роботу системи планувалося того ж дня, проте усунути несправності не вдалося.


Незабаром «червоні» вибачилися за ситуацію, заявивши, що вони зазнали «тривалої, витонченої атаки ботів, що відрізняється за своєю природою від тих, з якими вони стикалися раніше».


«Це викликає величезне розчарування, оскільки ми внесли низку суттєвих покращень у систему продажу квитків нашого постачальника, щоб спробувати запобігти такому кіберзлочину.


Ми продовжимо працювати з нашими фан-групами над покращенням процесів та систем продажів і розглянемо всі варіанти, які зрештою забезпечать нашим фанатам той досвід, на який вони заслуговують.

Ми шкодуємо, що нам не вдалося запобігти неприйнятній шахрайській діяльності, яка завадила нашим справжнім та цінним уболівальникам», – йдеться у заяві «Ліверпуля».


Наразі триває розслідування з метою встановити, як зловмисникам вдалося порушити роботу системи «Ліверпуля». Стороння компанія, яка управляє сайтом, вживе додаткових заходів безпеки, перш ніж клуб відновить продаж квитків.