9 липня 2024 18:10

Ротен вважає, що Грізманн повинен грати у старті проти Іспанії: "Йому немає заміни". Дюгаррі хоче бачити Дембеле: "Від нього знаєш, чого чекати. Антуан мав шанс"

Жером Ротен та Крістоф Дюгаррі обговорили стартовий план Франції на матч з Іспанією.


Колишній гравець збірної Франції посперечався про те, хто має вийти у старті на гру 1/2 фіналу Євро проти Іспанії – Антуан Грізман чи Усман Дембеле.


«Чи потрібно садити Гризманна на лаву? Ні, бо, на мою думку, йому немає заміни. Запасні показали свою обмеженість щодо ефективності. Я готовий визнати, що проблема з ефективністю стосується й Антуана Грізманна.


Добре, проте я бачив нападників і півзахисників, таких як Рабьо, який, можливо, дуже гарний у захисті, і це стосується всіх: Тчуамені, Канте, Рабьо чи Камавінга, який був дуже добрим в останньому матчі проти Португалії. Захисники дуже гарні, воротар – монстр, із цим усі згодні. Однак з точки зору ефективності, у вирішальних моментах на полі мають діяти нападники, і півзахисники тут ні до чого.


Якщо ти не можеш потрапити в площину воріт з десяти метрів або якщо удар потрапляє в кутовий прапорець, коли потрібно просто зробити гольову передачу, щоб інший гравець спокійно завершив атаку, то це проблема рівня, компетенції та таланту. Тому всі нападаючі під питанням.

Грізманн - один з них, але решта теж. Рішення не в тому, щоб замінити Грізманна на Дембеле. Ми вже бачили це проти Польщі, коли Грізман не грав, ефективність була на нулі, і нас збентежила Польща, яка вилетіла з турніру і не була найкращою командою Євро.


Тому я повертаюся до питання щодо позиції. Чому Дідьє Дешам завзято ставить Грізманна вище, враховуючи, що він використав його майже як центрального півзахисника? Чому не повернути його в півзахист? – сказав Жером Ротен.

З ним не згоден Крістоф Дюгаррі, який віддає перевагу стартовому складу Усмана Дембеле.

«На правому фланзі краще використати Дембеле. Перевага Дембеле в тому, що ти знаєш, на що чекати. З Дембеле жодних сюрпризів.


Він робив те, що робив із початку турніру. Коли він заробив пенальті, це було так само. Він робив те саме. Але якщо ви хочете сказати, що він був поганий у перших трьох матчах, а у грі проти Португалії був винятковим... Чому б і ні. У Грізманна був шанс. Зрештою, ми у півфіналі проти суперника, який спочатку сильніший за нас.

Нам потрібно знайти рішення, щоб нарешті забивати голи. У Грізманна була можливість на чужій позиції, можливо, не в його амплуа, він міг би поскаржитися чи зіграти інакше, не знаю. Так вийшло... Він не скористався з своєї можливості. Якщо він гратиме праворуч, у цьому немає сенсу. Найкраще використовувати Дембеле», – сказав Дюгаррі.