9 липня 2024 14:07

Гутцайт – про склад збірної України з футболу U-23 на Олімпіаду: "Можливо, це й краще, що будуть молоді футболісти"

Глава НОК України Вадим Гутцайт розповів про свій діалог із головним тренером олімпійської збірної України Русланом Ротанем.

«Обговорювали з Ротанем присутність найкращих футболістів, тому що для нас дуже важливо, щоб наші клуби – такі, як «Динамо», «Шахтар», «Зоря», «Рух» – віддали нам найкращих гравців.

Це складно, бо кожна команда має свій календар відбіркових змагань. Деякі футболісти грають за найкращі європейські клуби, і там уже мають свої умови відвідування таких матчів за збірну України.

Він переживає, бо дуже хоче, щоби був потужний склад. З цієї теми спілкувалися з Андрієм Шевченком, з усім керівництвом УАФ. Вони теж дуже хочуть, щоб команда була сильною та потужною, щоб на Олімпійських іграх Україна виглядала сильною.

Тому ми сподіваємось, що буде сильний склад. Але я багато разів бачив, коли на змагання приїжджають молоді спортсмени, у яких прагне перемоги.

Може, це буде й краще, що будуть молоді футболісти, і вони все більше бажатимуть перемагати, бігти, грати та виявити себе», – сказав Гутцайт.


Фото - kyivcity.gov.ua