5 липня 2024 13:23

Тебас про те, що в Ла Лізі немає системи визначення голу: "Технологія не ідеальна. Сумніви щодо взяття воріт виникають у 3-х іграх із 480, дві з трьох ситуацій вирішує ВАР"

Хав'єр Тебас висловився про відмову від системи визначення голу у Ла Лізі.


Цього тижня королівська іспанська футбольна федерація підтвердила свій регламент на сезон-2024/25. Він включив запровадження напівавтоматичної системи визначення офсайду, проте технології визначення взяття лінії воріт не буде введено. Для ухвалення рішення про те, чи перетнув м'яч лінію воріт, як і раніше, буде використовуватися ВАР.

Ла Ліга – єдина із топ-5 ліг Європи, яка продовжить роботу без використання нової технології.

«Технологія визначення взяття воріт не є ідеальною. Жодна технологічна компанія мене не виправила. Достатньо загуглити, щоб побачити помилки, яких припустилася [ця система].

Сумніви щодо голу виникають у трьох іграх із 480, ВАР вирішить дві з цих трьох ситуацій. Якби нова технологія була ідеальною, вона б у нас була. Ми розглядаємо можливість додавання додаткової камери.

З трьох подібних ситуацій дві вирішує ВАР... Ніякого пристосування, яке захоплює всю поверхню м'яча, не існує. У правилах написано, що гол зараховується, коли м'яч перетинає лінію. І де такий чіп? Він не може бути ідеальним, тому що охоплює не весь м'яч, а лише одну його частину», – сказав президент Ла Ліги.