4 липня 2024 15:41

Marca: 39 гравців можуть пропустити півфінальні матчі Євро-2024, якщо отримають попередження у чвертьфіналі

Кожен уявляє собі півфінал чемпіонату Європи, повний зірок світового футболу. Незалежно від того, які команди вийдуть до 1/2 фіналу, є багато топгравців, які повинні взяти участь у цих матчах, але є проблема, що деякі з них можуть пропустити. З огляду на санкції за перебір жовтих карток, 39 футболістів ризикують пропустити матчі наступного раунду і в деяких випадках вони є ключовими гравцями у складі своїх команд. Але спочатку потрібно кваліфікуватись до цієї стадії змагань.


У французів під загрозою дискваліфікації перебувають Кіліан Мбаппе, Антуан Грізманн, Усман Дембеле та Орельєн Чуамені. Португалія має шість гравців з жовтими картками: Кріштіану Роналду, Жоао Канселу, Франсішку Консейсау, Жоао Пальїнья, Педро Нету та Рубен Невеш.

Що стосується Іспанії, то постраждала половина задньої лінії та капітан: Дані Карвахаль, Робін Ле Норман і Альваро Мората можуть пропустити півфінал. Дані Вівіан також є у зоні ризику, хоча він навряд чи зіграє. У їхніх опонентів, Німеччини, в такій ситуації перебувають Антоніо Рюдігер та Роберт Андріх. В англійців четверо гравців перебувають під загрозою дискваліфікації: Джуд Беллінгем, Філ Фоден, Кіран Тріпп'єр і Коббі Майну.

Швейцарія та Нідерланди також мають у своєму складі футболістів, яким небажано отримувати попередженя в 1/4 фіналу. Це стосується Граніта Джаки, Ремо Фройлера, Дана Ндоє, Вінсента Сьєрро, Рікардо Родрігеса, Дензела Дюмфріса, Доніелла Малена, Джерді Схаутена та Йонаса Веерман. Найважча ситуація у збірної Туреччини, оскільки в неї під загрозою дискваліфікації перебувають вісім гравців, включаючи Арда Гюлера.

Варто відзначити, що є футболісти, які пропустять через перебір жовтих карток чвертьфінальні поєдинки. Наприклад, півзахисник Адрієн Рабйо, один з ключових гравців збірної Франції, не зіграє проти Португалії. В Англії матч пропустить центральний захисник Марк Гехі, а в Туреччини не зіграють Оркун Кекчю та Ісмаїл Юксек.