28 червня 2024 23:27

Маска Мбаппе обмежує периферичний зір. До неї додано піну для захисту від ударів, в масці накопичується волога, і її регулярно потрібно знімати, щоб протерти

Стало відомо, які незручності Кіліану Мбаппе завдає носіння маски.


Як пише L'Equipe, з гравця було знято 3D-зліпок, щоб маска якомога щільніше прилягала до його обличчя.

Декілька масок різних кольорів було доставлено напередодні матчу Нідерланди – Франція (0:0) на Євро-2024. Ніс і область навколо нього все ще залишалися опухлими. Мбаппе пояснив, що все ще відчуває біль під час удару, ніби у нього «дзвенить весь череп».

Стверджується, що після перелому носа пройшло ще недостатньо часу для повного зникнення набряку та звикання Мбаппе до захисту.

Тим більше, що отримана маска не така тонка, як та, яку, наприклад, використовує нападник «Наполі» Віктор Осімхен. Вона має товщину чотири-п'ять міліметрів, оскільки до неї додали піну, щоб зменшити ефект від можливих ударів, але при цьому вона серйозно обмежує периферійний зір.

Наголошується, що під час двох перших тренувань Мбаппе шукав найкращий спосіб розташування маски. Крім того, йому доведеться знімати її по ходу гри, тому що на внутрішній поверхні накопичується волога, через що її доведеться регулярно протирати.

За словами джерела, Мбаппе перевірив ефективність захисту, ударяючи себе носом, і залишився задоволений.

Медичні штаби «Реала» та збірної Франції перебувають у постійному контакті – мадридському клуб не чинить тиску. «Він почувається досить добре», – повідомив один із представників «вершкових». Водночас керівництво «Реала» намагається не виявляти надмірну активність, оскільки нападник офіційно стане гравцем «Мадрида» лише 1 липня.