28 червня 2024 13:52

Тімоті Веа та інші гравці США зазнали расизму після поразки від Панами. Федерація засудила це та запропонувала психологічну допомогу футболістам

Декілька гравців збірної США зазнали расизму після поразки від Панами.

Збірна США поступилася команді Панами (1:2) у матчі 2-го туру групового етапу Кубка Америки. Півзахисник американської збірної та "Ювентуса" Тімоті Веа отримав пряму червону картку на 18-й хвилині цього матчу за поштовх рукою в голову супернику.

Після гри Веа і кілька його партнерів збірної США зазнали расистських образ у соціальних мережах.


«У грі немає місця дискримінаційній поведінці. Ці дії не лише неприйнятні, а й суперечать цінностям поваги та інклюзивності, які ми відстоюємо як організація», – йдеться у заяві Федерації футболу США.


В організації також заявили про готовність надати послуги психологічної допомоги будь-якому гравцю чи співробітнику, який звернеться з таким проханням.


Веа приніс вибачення в соціальних мережах за втрату самовладання, яка призвела до поразки його команди.

«Незважаючи ні на що, я завжди боротимуся за свою команду і свою країну до того дня, коли я більше не потрібен чи здатний на це! Я щиро перепрошую перед усіма.

Моя любов до цієї команди виходить за рамки футболу, і я дуже засмучений і злий на себе за те, що змусив своїх братів пройти через все, що вони пройшли сьогодні», – написав Тімоті Веа.