27 червня 2024 00:02
6

Грузія з динамівцем Цитаішвілі сенсаційно здолала Португалію та вийшла у плей-офф Євро-2024

Грузія зустрічалася з Португалією в третьому турі групового етапу Євро-2024. Звіт про матч читайте на "Спорт 24".


Євро-2024, груповий етап, 3 тур

Група F

Грузія – Португалія – 2:0

Голи: Кварацхелія, 2, Мікаутадзе, 57 (пен.)

Португалія вже мала в кишені перше місце, тому могла собі дозволити випустити напіврезерв на чолі з Кріштіану Роналду. Грузії для виходу у плей-офф потрібна була виключно перемога.

Підопічні Віллі Саньйоля відразу взялися за справу. Їм активно допоміг Антоніу Сілва. На 2-й хвилині центрбек Бенфіки обрізався в центрі поля, а потім безпорадно супроводжував Хвічу, який відкрив рахунок.

Це був єдиний удар Грузії в площину за весь тайм, але й Португалія зовсім не вражала. Лише Роналду відчайдушно намагався вперше забити на цьому Євро. Гармату Кріша зі штрафного потягнув Мамардашвілі, а інший удар накрив захисник. 1:0 до перерви.


Початок другого тайму також виявився активним. Мамардашвілі додав у колекцію черговий розкішний сейв, однією рукою відбивши постріл Далота у дев'ятку. Біля інших воріт знову "наварив" Сілва. Одноклубник Анатолія Трубіна у карному майданчику ледь торкнувся ноги екс-динамівця Лочошвілі. Сандро шерер після перегляду повтору вирішив, що цього достатньо для пенальті. Мікаутадзе з позначки оформив свій третій гол на Євро – найкращий бомбардир! До слова, саме форвард скромного Метца асистував Кварацхелії втпершому таймі.

Португальці змирилися з поразкою. Роналду зняли з поля, а партнери не могли нічого вигадати. Такі резервісти навряд переконають Роберто Мартінеса.


2:0 – Грузія сенсаційно здобула першу у своїй історії перемогу на великих турнірах і відразу вийшла у плей-офф Євро. Успіх Сакартвело також означає, що Угорщина покидає турнір, ставши з Хорватією двома найгіршими третіми місцями груп.


Вінгер Георгій Цитаішвілі, який належить Динамо, вийшов на заміну на 63-й хвилині.

Мисливець, Якщо брати по втратах іноземних добровольців які боронили Україну, офіційна статистика станом на 18 червня 2024.
Перша 5-ка
Грузія 58
США 56
Колумбія -46
Білорусь - 40
Росія -28
Браво, грузины! Показали как надо играть! С первого матча (проигранного Турции) играли с характером и страстью. Буду за вас болеть.
Сховати
Google, після зближення грузинів з кацапстаном,вони для мене не цікаві,хоча добровольці звідти є.Чи вам какая разніца?
Сховати
Мисливець, ви плутаєте проросійських політиків з грузинським народом. Перед кожною грою та на кожній грі фани скандують: путін ху*ло (є достатньо відео, як вони це роблять). Це вам не показник, за кого звичайні грузини?
Сховати
Ватель, все вірно написав! І щось жодного разу не чув щоб наші вболівальники виконали цей хіт на полях Німеччини!? А грузини дійсно молодці! Програли туркам чисто по не фарту! Рівень гри у них вищий за наш на мою думку!
Мисливець, Отделяйте пожалуйста государство и страну.