21 червня 2024 18:54
2

Сергій РЕБРОВ: "Я не кричав у перерві. Найголовніше, що ми показали свій дух"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Головний тренер збірної України Сергій Ребров прокоментував перемогу над Словаччиною (2:1).


«Дуже радий за гравців. Ми дуже добре відреагували на пропущений гол. У перерві ми змінили деякі позиції у нашому високому пресингу. Гравці, які вийшли з лави запасних, посилили нашу команду. Найголовніше, що ми показали свій дух. Ми дуже намагалися змінити результат і заслужили на перемогу.

Ми дуже погано виступили проти Румунії, але тепер команда показала інший дух і заслужила на перемогу. Нам потрібно зосередитись на наступній грі, але це була дуже важлива перемога для команди та для країни.

Я не кричав у перерві. Нам довелося реагувати у другому таймі. Ми недостатньо сильно пресингували. Ми розуміли, що це наш шанс, і я сказав саме це. Я сказав: Не турбуйтеся про набір очок і просто грайте.

Зміна воротаря після першого матчу? Я радий, що ми маємо хорошу конкуренцію серед воротарів. Анатолій Трубін заслужив на цю гру після свого виступу проти Німеччини (3 червня, 0:0). Він був дуже спокійний і міг вийти в стартовому складі навіть до цієї гри.

Ярмоленко грає на своєму четвертому Євро, але у нас молода команда та гравці, які не звикли до такого рівня та таких заповнених стадіонів. Було важливо, що в другій грі ми відреагували інакше, і ми заслужили три очки. Гравці, певне, трохи відсвяткують, але завтра вони повернуться до тренувань», - сказав Ребров.
РЕБРОВ: «Я сейчас рекордсмен по матчам, когда мы пропускаем, но побеждаем»
Великий плюс команді за характер і самовіддачу після 30-ї хвилини, але за моментами це мала бути нічия. Ми витиснули максимум з реально гольових моментів і завдяки везінню і Трубіну не пропустили більше. Взаєморозуміння в атаці далі є на низькому рівні. З наших атак можна було створити більше моментів, ніж було. Бракувало правильних рухів, рішень і останніх пасів як, наприклад, в моменті з виходом Яремчука й Мудрика на ворота.
Окрім того, далі видно, що у команди є проблеми з пресингом і відбором м'яча всередині і на половині суперника. Той же Довбик в захисті, на відміну від Яремчука, якось і не старається.
Не знаю, чи 44% проти словаків це те на що розраховував тренерський штаб. Після нашого другого голу у словаків було 87% (!) володіння м'ячем. Я розумію, що план на гру змінився і треба було втримати рахунок, але це аж 15 хвилин і нам дуже пощастило, що Словаччина не розпорядилася такою перевагою.