21 червня 2024 18:28

Микола ШАПАРЕНКО: "А як по-іншому вигравати матчі? Стоячи? Я не думаю"

Півзахисник збірної України Микола Шапаренко прокоментував перемогу над Словаччиною (2:1).


«Дійсно, важко щось казати. Віддали багато зусиль і, вважаю, що заслужено перемогли в цьому поєдинку. Просто дуже щасливі зараз.


Гол Словаччини? Не сказав би, що з’явилася якась безнадія. Завжди треба залишатися спокійним та вірити в те, що ми можемо перемогти до останньої хвилини. У роздягальні не було паніки. Тренер нам сказав, як потрібно пресингувати і вказав на помилки. Ми старалися втілити це в другому таймі. Гадаю, у нас вийшло. Провели дуже гідний другий тайм.


Я пробіг 12 кілометрів – найбільше серед гравців? А як по-іншому вигравати матчі? Стоячи? Я не думаю. Мені неважливо, скільки я пробіг. Важливо, що є результат. Це все заради своєї країни і своєї команди. Я бігатиму так в кожній грі.


Ми отримали заслужено критику за останню гру, ми її сприйняли. Розібрали помилки і намагалися просто виконувати те, про що домовлялися перед грою, і грати на результат.


Асист на Яремчука? У грі все дуже швидко відбувається і ти не встигаєш хвилюватися, чи заб’є гравець, чи ні. Я побачив, що Роман зробив добрий рух і дуже пощастило, що ця передача дійшла, голкіпер не вийшов з воріт і він забив переможний м’яч.


Бельгія? Давайте поки ще сьогодні насолоджуватися перемогою, а далі будемо розбирати бельгійців. Далі нам вкаже все тренер, як грати. Зараз не можу нічого сказати. Вся команда – гравець матчу, а не тільки я», – сказав Шапаренко.