21 червня 2024 17:55
1

Словаччина - Україна 1:2. ЄВРО-2024. Звіт про матч. Український характер - і вольова перемога

Свій другий матч на Євро-2024 збірна України проводила зі Словаччиною. Після поразки проти Румунії (0:3) головний тренер нашої команди вдався до чотирьох змін при виборі стартового складу. Замість Луніна у воротах вийшов Трубін, праворуч в обороні Тимчик замінив Коноплю, Бражко з’явився на місці Степаненка в опорній зоні, а на правому крилі атаки зі старту вийшов Ярмоленко, а не Циганков, який напередодні гри отримав травму. Всі інші позиції залишилися незмінними.


Старт виявився, делікатно кажучи, тривожним для «синьо-жовтих». Після 10-ти спокійних хвилин гри словаки створили одразу два гострі моменти, коли з близької відстані спершу пробивав Гараслін, а потім Шранц – в обох випадках Трубін зіграв надійно. Згодом була неточна пристрілка від Дуди, на яку українці відповіли несильним ударом в руки голкіперу від Бражка.


Як би прикро це не було визнавати, але гол у ворота збірної України назрівав. На 17-й хвилині Ганцко небезпечно пробивав зі штрафного – Трубін здійснив уже третій сейв. Однак вже за мить Анатолій виявився безсилим і Словаччина все ж таки забила: після вкидання з-за бокової Гараслін отримав м’яч на лівому фланзі й подав на дальню стійку, а там Шранц виграв верхову дуель в Зінченка та головою розстріляв ворота – 0:1.


Пропущений м’яч змусив команду Сергія Реброва активізуватися. На 22-й хвилині українці провели стрімку атаку, яку, попри низку варіантів для передачі, завершив своїм неточним ударом Мудрик – значно вище воріт. За 6 хвилин значно кращий момент виник у Довбика, який опинився у штрафному майданчику після пасу Мудрика і пробив, проте його спробу заблокував захисник. Ще за мить Ярмоленко намагався замкнути подачу, але з вигідної позиції на зумів завдати акцентованого удару.


На 34-й хвилині «синьо-жовті» провели надзвичайно небезпечну атаку, яку правим флангом розігнав Ярмоленко. Випад нашої збірної завершився тим, що Тимчик гостро вистрілив по воротах, однак після його удару м’яч влучив у стійку. За 2 хвилини воротам словаків загрожував ще й Мудрик, проте, пробиваючи з гострого кута, переграти Дубравку він не зміг.


Словом, майже всю другу частину 1-го тайму національна команда України провела в атаці. На 43-й хвилині біля володінь Дубравки знову було гостро, коли Зінченко пробивав зі штрафного – сейв від кіпера. Хоча, відверто кажучи, незадовго до перерви «синьо-жовті» цілком могли пропустити після підступного удару Гарасліна – Трубін врятував. Як наслідок, на перерву команди пішли з мінімальною перевагою Словаччини.


У дебюті 2-го тайму українці продовжили діяти активно. На 51-й хвилині Мудрик розігнав стрімку атаку лівим флангом і подав на Довбика – той пробив головою у протилежний від воріт бік. Зрештою, на 54-й хвилині наша команда таки зрівняла рахунок: внаслідок тривалої атаки Зінченко отримав м’яч на лівому фланзі та виконав прострільну передачу в штрафний майданчик на вільного Шапаренка, а динамівець в один дотик забив у лівий кут – 1:1.


Після забитого м’яча «синьо-жовті» відчули кураж і продовжили атакувати. Однак така ігрова перевага українців рідко переростала в якусь конкретику – навіть до ударів доводити справу не вдавалося. Так тривало до 74-ї хвилини, коли Мудрик намагався поцілити у ближній кут після стрімкої контратаки, проте влучив у стійку.


Хай там як, на 80-й хвилині активність збірної України принесла результат. Шапаренко отримав м’яч на чужій половині поля та вирізав вишукану довгу передачу на Яремчука. Роман вийшов віч-на-віч з Дубравкою і проштовхнув м’яч повз голкіпера. Шкріньяр хоч намагався вибити м’яч у неймовірному стрибку, але не дістав його, тож круглий опинився у воротах і наша команда вийшла вперед – 2:1.


Одразу після цього команда Сергія Реброва почала грати на утримання. Словаки, своєю чергою, спробували організувати щось схоже на фінальний штурм. Втім усе, на що спромоглися підопічні Франческо Кальцони, так це один дальній удар від Куцки, який виявився неточним, і ще кілька безрезультатних підходів. Таким чином, збірна України здобула вольову перемогу з рахунком 2:1 і сповна реабілітувалася за провал у першому турі!

Грали не дуже ,але в другому таймі було видно прямо океан бажання і таки вирвали перемогу .
Мудрику би десь тактиці повчитись.
Шапаренко по ділу гравець матчу.
Яремчук сердце матчу.
Моралес як коментатор особисто мене бісить , в нього якісь дуже інертний стиль коментування .