18 червня 2024 21:30
1

Мирча ЛУЧЕСКУ: "Коли дивився матч, здавалося, що румуни грають за великі європейські клуби, а українці - за маленькі"

Колишній головний тренер «Шахтаря» та «Динамо» Мірча Луческу прокоментував перемогу збірної Румунії у першому матчі групового етапу Євро-2024 проти збірної України (3:0).


«Команда грала дуже добре. Вона грала розумно. Я казав перед матчем, що ми зможемо перемогти їх, якщо гратимемо організовано, і в цьому заслуга Еді Йорденеску (головний тренер Румунії – прим.). Він добре організував гру проти збірної України, де кожен гравець бажав бути головним героєм.


Зазвичай я не виділяю гравців, але цього разу у захисті відзначився Дрегушин, який на голову перевершував усіх. (Він грав – прим.) проти дуже сильних суперників – Яремчука та Довбика.

На цей раз мені сподобався Станчу, якого я критикував після матчу з Ліхтенштейном, коли він ходив пішки полем. Цього разу він грав у зоні, яка йому найбільше підходить. Де він міг продемонструвати свій дриблінг, удар та останній пас.


В українців видався чорний день. Ті помилки, які вони скоїли, неприпустимі на такому рівні. Коли я дивився матч, здавалося, що румуни грають за великі європейські клуби, а українці за маленькі. Коли насправді все навпаки», – сказав Луческу.

Перелічіть ті "великі" клуби будь ласка. А то я нарахував аж... ДВА. Для двох ЗАПАСНИХ.