5 червня 2024 10:26

Шапаренка чи Буяльського? Блогер поділився думкою, кого замінить Піхальонок у "Динамо"

Ведучий «ТаТоТаке» Михайло Смоловий поділився очікуваннями, замість кого гратиме Олександр Піхальонок у «Динамо».


«Бачу Піхальонка точно не замість Бражка. Зі Шапаренком, мені здається там без варіантів. Те, що це типу заміна Шапаренку, – не вірю. Занадто інтенсивна роль, занадто великий обсяг пасової гри та чорнової роботи. Шапаренко – лідер «Динамо» за кількістю пресинг-дій. Це не зовсім те, що в принципі любить, хоче, може і що вдаться Піхальонку.


Тому я розглядав би його як хорошу та якісну заміну саме Буяльському. А якщо подивитися те, як пресингує «Динамо», наскільки сильно напрягаються Ванат і Буяльський без м’яча – це фактично ніщо. Це два футболісти, які не те, що б звільнені від чорнової роботи, але вона номінальна. Так, вони можуть вийти на центрального захисника, змусити віддати його передачу на фланг або іншому центральному захиснику, і на цьому їхня робота у відборі закінчується. Тому зараз можна спокійно замінити Буяльського на Піхальонка і отримати плюс-мінус те саме.


Зараз Буяльський став у «Динамо» фактично ключовим плеймейкером. Це людина, яка цього сезону створила 54 моменти для «Динамо». Так само 54 створив Піхальонок, але він більше часу зіграв. Просто, щоб порівняти, минулого сезону у Буяльського було 53 створених моменти, у Піхальонка – 98.


Коли він втратив Довбика, то він втратив людину, на яку може постійно грати і навпаки, хто може в стінку йому відкидати під його удари. Тут є Ванат, який ось стінки навчився розкидати в дотик. Він може виконувати цю функцію Довбика, і це допоможе Піхальонку знову вийти на минулорічні показники, – сказав Смоловий.


Фото – СК «Дніпро-1»