2 червня 2024 00:00

"Реал" обіграв "Боруссію" та виграв Лігу чемпіонів: Лунін дивився за тріумфом з лави запасних

Реал обіграв Боруссію (Дортмунд) у фіналі Ліги чемпіонів, який відбувся на стадіоні «Уемблі» у Лондоні у суботу, 1 червня (2:0).


Український голкіпер Андрій Лунін, який на цьому тижні перехворів на грип, залишився на лаві запасних команди Карло Анчелотті. Місце у воротах зайняв бельгієць Тібо Куртуа, який здійснив три сейви.

Перший небезпечний момент створила Боруссія на 21 хвилині зустрічі. Хавбек Карім Адейємі не реалізував вихід віч-на-віч з Куртуа після передачі центрбека Матса Хуммельса.

Через шість хвилин бельгійський голкіпер здійснив сейв після небезпечного удару Адейємі, який завершував швидку контратаку.

Після першого тайму Боруссія випереджала суперника за всіма основними статистичними показниками: удари – 8:2, удари у ворота – 2:0, кутові – 5:1.

Відразу після перерви легендарний німецький хавбек Тоні Кроос, який проводив свій останній матч у клубній кар'єрі, завдав зі штрафного першого удару у ворота Грегорі Кобеля, але голкіпер Борусії врятував свою команду від гола.

На 63-й хвилині Куртуа зробив свій третій сейв – конкурент Луніна відбив м'яч після удару головою у виконанні центрфорварда «джмелів» Нікласа Фюллькруга.

Реал вийшов уперед на 74-й хвилині матчу. Захисник Дані Карвахаль влучним ударом головою замкнув навіс Крооса з кутового з лівого флангу. Це перший гол іспанця у Лізі чемпіонів сезону 2023/24.

Через дев'ять хвилин зірковий бразильський форвард мадридської команди Вінісіус Жуніор забив другий м'яч у ворота Борусії після помилки нідерландського захисника Борусії Яна Маатсена, який належить лондонському Челсі, та передачі Беллінгема.

Зазначимо, що матч відвідав український абсолютний чемпіон світу з боксу Олександр Усік.

Ліга чемпіонів. Фінал

Боруссія (Дортмунд, Німеччина) – Реал (Мадрид, Іспанія) – 0:2

Голи: Карвахаль, 74 (0:1), Вінісіус Жуніор, 83 (0:2)