21 травня 2024 22:25

Одна з причин відходу Почеттіно з "Челсі" - "відмінності у філософії". Сторони не хотіли звільнення у майбутньому, тому вирішили мирно закінчити співпрацю зараз

Маурісiо Почеттіно покинув «Челсі» через «філософські» розбіжності з керівництвом.

Сьогодні аргентинський фахівець залишив лондонський клуб за взаємною згодою.


Головного тренера викликали на тренувальну базу «Челсі» в Кобхемі близько полудня в понеділок у рамках підбиття підсумків сезону, зустрівся з керівництвом і поспілкувався із співвласником Бехдадом Егбалі.


Розбіжностей щодо того, хто має відповідати за трансферну політику, не було. Відмінностей пояснюються як «філософськіші» і пов'язані з динамікою роботи в рамках клубної структури.

Оскільки довгий сезон тільки завершився, ніхто не хотів приймати поспішних рішень, про які потім можна було б пошкодувати. Тому у понеділок сторони домовилися знову зібратися для обговорення у вівторок уранці. Але на другий день нічого не змінилося, і приблизно до 11:30 ранку догляд Почеттіно був узгоджений в усній формі.


«Челсі» і Почеттіно вирішили, що краще розлучитися зараз після відносно дружніх 12 місяців спільної роботи, ніж намагатися дотягнути до останнього року контракту і ризикувати розірвати угоду достроково в майбутньому.

Крім того, існувала загроза, що поганий початок наступного сезону або невдалий перебіг кампанії вплинуть на власників і змусять їх зробити зміни в середині сезону, чого вони прагнули уникнути після звільнення Томаса Тухеля та Грема Поттера.


Наступного літа «Челсі» має взяти участь у клубному чемпіонаті світу, який стартує 15 червня 2025 року, а термін дії контракту Почеттіно закінчувався до кінця цього місяця. Були побоювання, що якщо залишити його ще на рік заради спадкоємності, то це створить складну ситуацію для клубу щодо цього турніру.