14 травня 2024 21:54

Тільки капітанам дозволять підходити до суддів на Євро – УЄФА повідомив про це збірним. Інші гравці можуть отримати жовту, якщо виявлять неповагу до арбітрів

На Євро-2024 лише капітанам можна буде підходити до суддів.


Про це в УЄФА повідомили команди, які беруть участь у чемпіонаті Європи.

Цей крок покликаний припинити ситуації, в яких футболісти групами «товпляться» поряд із суддею та «шкодять іміджу футболу».


«У спробі покращити стан справ ми в УЄФА хочемо, щоб судді частіше пояснювали рішення всім командам, які беруть участь у Євро-2024. Як ми це робитимемо? Ідея проста: просимо всі команди забезпечити, щоб їхній капітан був єдиним гравцем, який розмовляє з арбітром.


Ми просимо капітанів стежити за тим, щоб їхні товариші по команді не насідали на суддю та не оточували його, дозволяючи вести пряму розмову, щоб рішення було передано своєчасно та шанобливо.


Будь-який футболіст, який ігнорує роль капітана та/або наближається до судді з ознаками неповаги чи незгоди, буде покараний жовтою карткою.


Очевидно, що якщо капітан – воротар, то має бути призначено гравця, який зможе виконати цю роль, якщо інцидент відбудеться на протилежному кінці поля», – сказав керуючий директор УЄФА з суддівства Роберто Розетті.