4 травня 2024 15:57
2

Максим ДЯЧУК: "Критикувати можуть мене лише партнери та тренери, які бачать мою гру"

Захисник «Динамо» Максим Дячук поділився очікуваннями від майбутнього матчу з «Колосом» у рамках 27-го туру УПЛ.


- Яка твоя найулюбленіша частина тренування? Деякі найбільше чекають моменту, коли кажуть, що можна вже їхати додому…

- Найулюбленіша частина – це футбол, оскільки отримуєш позитивні емоції.


- Попереду протистояння з «Колосом» – командою, яка найменше пропустила та відібрала очки в «Динамо» в першому колі. Які очікування від гри?

- Я вважаю, що в них хороша команда, хороший підбір гравців. Але ми налаштовуємося на хорошу гру та позитивний результат.


- З «Вересом» було видно, що суперник сідав дуже низько, грав у п’ять захисників. Із «Колосом», напевно, буде схожа гра. Чи готові до в’язкого протистояння?

- Ми напрацьовуємо різні схеми на тренуваннях, готуємося до кожного суперника, розбираємо їхню гру на теоретичних заняттях. Звичайно, редути оборони проходити важко, але розбираємо це й будемо старатися виконувати завдання, які дають тренери, на полі.


- У попередніх матчах була ротація в центрі оборони – грав і ти, і Михавко, і Сирота. Наскільки на вас впливає те, що, в принципі, ви не знаєте, хто вийде у складі на той чи інший матч?

- Це конкуренція, це футбол. Усі готові до цього. На тренуваннях показуємо, хто на що здатен, а тренер обирає склад на гру.


- Наскільки спека, яка встановилася в останні дні, впливає на гру, на її темп?

- Мені здається, що зараз трохи важче, адже зміна клімату завжди впливає на організм. Але поступово будемо звикати до цієї спеки й надалі вже краще почуватимемося на полі.


- У минулому матчі Пономаренко забив дебютний м’яч в УПЛ. Загалом, на кожній позиції є по кілька гравців, які можуть вийти та вирішити долю матчу. Чи можна сказати, що в плані конкуренції «Динамо» зараз перебуває на топовому рівні?

- Це «Динамо» (Київ), великий клуб із славетною історією. Звичайно, тут є серйозна конкуренція, і за кожне місце потрібно боротися. Гравець, який тут виступає, повинен на кожному тренуванні та в кожній грі повинен доводити, що він гідний бути у стартовому складі та загалом в обоймі команди.


- Як би оцінив свій прогрес у «Динамо» від початку сезону до нинішнього моменту?

- Чесно, не знаю, що й сказати. Лише можу відзначити, що тут набагато більший тиск порівняно з тим періодом, коли я виступав в оренді в «Олександрії». Тут постійно від тебе щось вимагають. Спочатку це важко відчувати, але поступово адаптуєшся до цього та стаєш лише кращим.


- Після матчів звертаєш увагу на коментарі вболівальників у соцмережах або пропускаєш?

- Спочатку, коли прийшов до «Динамо», то читав, засмучувався через це. Зараз же я розумію, що мені це не потрібно, адже критикувати можуть мене лише партнери та тренери, які бачать мою гру.


- Якого завершення сезону очікуєш для «Динамо»? Наскільки тисне той факт, що «Шахтар» очок не втрачає й «Динамо» завжди в ролі наздоганяючого?

- Завдання ніхто не відміняв. У нас є єдина мета – перемога в чемпіонаті, й ми будемо йти до неї. А найголовніша перемога буде для нас на фронті, звичайно.


- Під керівництвом Олександра Шовковського команда ще не програвала. Чим він особливий у тренерському плані?

- Кожен тренер особливий по-своєму. У нього є свої підказки, якісь секрети, які відрізняють його від інших.


- Чи може підійти до тебе особисто, розповісти, що ти робиш неправильно, підказати?

- Звичайно, є особисті розмови, коли він підходить, вказує на помилки або, навпаки, говорить, що ось це добре й щоб продовжував так робити й надалі.


- Сьогодні на тренуванні багато відпрацьовували удари з різних дистанцій. На цьому був зроблений акцент, враховуючи «закриту» гру «Колоса»?

- Ще раз повторюся, що в «Колоса» хороша команда й нам буде непросто. Але ці наші напрацювання робляться не на одну гру, а в цілому на сезон та подальші матчі.


- Чи є якісь вправи чи ігрові елементи, які відпрацьовуються конкретно під суперника?

- Звичайно, є, але про них говорити не можна (посміхається).

"...адже критикувати можуть мене лише партнери та тренери, які бачать мою гру"
)))))))))) Молодий-зелений. Нагадало мені одного недосвідченого на той час спортсмена "Я не футболіст" )

1. Ти граєш лише для тренерів та партнерів? Але ви ж всі кажете, що граєте для вболівальників та фанів, то чому ми не можемо критикувати гру футболістів?
2. Твою гру бачать не тільки партнери та тренери.

Успіхів.
Якщо ти публічна особа то звикай.Поки що ти нічого з себе не представляєш,можливо завдякі тяжкій праці і змінишся,а можливо лопухом і залишишся.