27 лютого 2024 14:50

Австралійський філантроп передав понад 3 млн доларів на розмінування України

Австралійський гірничодобувний магнат і філантроп Ендрю Форрест і його колишня дружина Нікола через свій фонд Minderoo виділили 5 млн австралійських доларів (приблизно 3,3 млн доларів США) на допомогу в розмінуванні сільськогосподарських районів України.


Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BNN.


Ініціатива зосереджена на північному заході та півдні України, обіцяючи відновити безпеку та продуктивність у цих найважливіших сільськогосподарських зонах.

Видання зазначає, що пожертвування фонду Minderoo - це не просто фінансовий жест, це рятувальний круг для українських фермерів, які опинилися під перехресним вогнем триваючого конфлікту.


Наземні міни, залишки військових дій, становлять значну загрозу для життя і здоров'я людей, роблячи величезні ділянки родючої землі непридатними для використання.


Очікується, що зусилля з розмінування, підтримувані Форрестами, усунуть ці загрози, що дасть змогу переміщеним особам повернутися в рідні місця, а сільському господарству - знову процвітати. Цей внесок дає змогу вирішити нагальну проблему, оскільки сільське господарство відіграє ключову роль в економіці та продовольчій безпеці України.


Ендрю Форрест


Статки Форреста, за даними Forbes, становлять 19,8 млрд доларів (95-те місце в глобальному рейтингу мільярдерів). Серед австралійських мільярдерів він поступається тільки виконавчому директору великої гірничодобувної компанії Hancock Prospecting Джині Райнхарт.


У 2003 році Форрест заснував Fortescue Metals Group, Вона займається видобутком залізної руди, а також виробництвом екологічно чистої енергії.


Крім цього Форрест очолює благодійний фонд Minderoo з пожертвами в обсязі 9,6 млрд доларів.


Фото: flickr.com