8 грудня 2023 23:53

"Ювентус" мінімально обіграв "Наполі" та піднявся на перше місце в Серії А

Ювентусу вистачило одного голe для перемоги над Наполі у домашньому матчі 15-го туру чемпіонату Італії – 1:0.


Стара синьйора здолала чинного чемпіона у фірмовому стилі. Суперник значно більше володів м’ячем, але лише раз влучив у ворота.


Свій гольовий шанс господарі використали на старті другого тайму. Після стандарту пішла друга хвиля, і Федеріко Гатті всіх перевисів у повітрі. Цікаво, що 25-річний центральний захисник приносить своїй команді три очки у другому турі поспіль – у перший день зими його гол у компенсований час дозволив Ювентусу вирвати перемогу над Монцою.


Наполі так і не створив нічого вражаючого біля воріт господарів після перерви. В одному з епізодів Віктор Осімхен покарав Войцеха Щенсни за грубу помилку, але поляка врятував офсайд у форварда гостей.

Перемога дозволила команді Массіміліано Аллегрі як мінімум на якийсь час очолити турнірну таблицю. Наполі залишився п’ятим і за підсумками туру може опуститись ще нижче.


У наступному турі Юве зіграє в гостях проти Дженоа, а Наполі прийме Кальярі.


"Ювентус" - "Наполі" 1:0


Гол: Гатті 51


"Ювентус": Щенсни, Даніло, Гатті, Бремер, Камбіазо (Ругані 90+2), Локателлі, МакКенні (Ілінг-Джуніор 90+2), Рабіо, Костич (Сандро 83), Влахович (Мілік 70), К'єза (Кен 83)


"Наполі": Мерет, Ді Лоренцо, Ррахмані, Жезус, Натан (Дзанолі 72), Лоботка (Каюст 86), Ангісса, Зелінськи (Елмас 64), Політано (Распадорі 72), Осімхен, Кварацхелія (Сімеоне 87)


Попередження: Бремер 58, Локателлі 90+4 – Кварацхелія 45+1, Жезус 63, Каюст 87, Осімхен 90+4